Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținuți de polițiștii de investigații criminale

ro

18 Jun, 2024 15:47 429 Marime text
Nr. 458 din 18 iunie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținuți de polițiștii de investigații criminale
 
 
În ziua de 17 iunie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul fără drept de obiecte periculoase.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 13 iunie a.c., în timp ce se aflau la un local de pe raza orașului Topoloveni, în urma unei stări conflictuale pe fondul consumului de băuturi alcoolice, patru bărbați de 29, 38, 41, 46 de ani, toți din Topoloveni, s-ar fi agresat reciproc, prin manifestările acestora tulburând ordinea și liniștea publică.
Totodată, una dintre persoanele implicate ar fi avut asupra sa un obiect periculos.
De asemenea, în urma altercației, bărbatul de 29 de ani a fost lovit de ceilalți trei cu pumnii.
La locul indicentului au intervenit polițiștii de ordine publică, care au depistat toate persoanele implicate și au aplanat starea conflictuală, iar în urma controlului corporal sumar efectuat celor în cauză, asupra bărbatului de 29 de ani a fost găsit un obiect contondent confecționat pentru lovire - box.
În ziua de 17 iunie, după administrarea probatoriului, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 18 iunie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propuneri de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
În ziua de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor”, conform art. 25 alin 2 lit.d din Legea 205/2004 R privind protecția animalelor.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 23 august 2023, în jurul orei 18:00, un bărbat de 41 de ani, din Costești, care se afla pe un câmp din comuna Recea, și-ar fi indemnat doi câini de talie mare să devină agresivi cu un câine din rasă comună, ce aparținea unei alte persoane, în urma agresiunii câinele din rasă comună suferind leziuni și ulterior decedând.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 922 de persoane și au fost verificate 679 de autovehicule.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 447 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 97.700 de lei, dintre care 378 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 59 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Activitățile din ultimele 24 de ore desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea riscului de accidente
 
 
În ziua de 17 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în 40 de filtre rutiere, fiind efectuate 356 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii structurilor rutiere, au fost aplicate 327 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 61.200 de lei, fiind reținute 23 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.
Dintre abaterile la regimul rutier, 122 au fost la regimul legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 au fost pentru viteză excesivă și alte 2 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Exemplul 1: Acțiuni de reducere a riscului de accidente, în Pitești
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii Biroului Rutier Piteşti au acţionat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 115 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.705 de lei, au reținut 8 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, amintim:
- 38 de sancțiuni ca urmare a depășirii regimului legal de viteză (dintre care una cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală, cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere);
- 19 sancțiuni ca urmare a nepurtării centurii de sigurață sau a dispozitivelor omologate pentru copii;
- 6 sancțiuni aplicate pietonilor, ca urmare a traversării neregulamentare a drumului public;
- 3 sancțiuni ca urmare a neprezentării în termenului de 24 de ore de la producerea unui eveniment rutier din care au rezultat pagube materiale (ambele cu măsura complementară a reținerii permisului de conducere);
-3 sancțiuni ca urmare a conducerii unui autovehicul fără valabilitate ITP.
Poliţiştii rutieri argeșeni reamintesc faptul că legislația a fost modificată în privința modului de aplicare a pedepselor, în situația producerii unor accidente de circulație din care a rezultat decesul unei persoane. Astfel, în situația în care conducătorul auto vinovat se afla și sub influența alcoolului, a substanțelor cu efect psihoactiv sau conducea fără drept, pedeapsa aplicată nu va mai putea fi cu suspendare.
 
  •  
 
Exemplul 2: Sancționat de polițiștii rutieri pentru conducere agresivă
 
În ziua de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 21 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Smeurei de pe raza municipiului Pitești, adoptând un comportament agresiv, prin realizarea intenționată de derapaje controlate în vederea întoarcerii sau rotirii autovehiculului.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii