Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău 2 bărbați reținuți de polițiști pentru furt calificat în urma mai multor percheziții domiciliare

ro

20 May, 2024 14:50 359 Marime text
Nr. 125 din 20 mai 2024
                                                                                                
                                                                       
BULETIN DE PRESĂ

2 bărbați reținuți de polițiști pentru furt calificat în urma mai multor percheziții domiciliare
 
La data de 18 mai a.c., polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Onești, împreună cu cei din cadrul Poliției municipiului Onești, însoțiți de criminaliști și luptători pentru acțiuni speciale au pus în aplicare 5 mandate de percheziție, în comuna Urechești, la domiciliile a 4 bărbați cu vârste cuprinse între 15 și 39 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. 2 dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Arestul I.P.J. Bacău.
 
          La data de 16 mai a.c., polițiștii au fost sesizați de către un tânăr de 18 ani despre faptul că, în noaptea de 15/16 mai a.c., persoane necunoscute ar fi sustras din interiorul unei societăți comerciale, din comuna Urechești, mai multe pachete de țigarete și o sumă de bani, prejudiciul creat fiind de 23.000 de lei.
          La data de 18 mai a.c., polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Onești împreună cu cei din cadrul Poliției municipiului Onești, însoțiți de criminaliști și luptători pentru acțiuni speciale au efectuat 5 percheziții, la domiciliile a 4 bărbați cu vârste cuprinse între 15 și 39 de ani, toți din comuna Coțofănești, bănuiți de comiterea faptelor.
          În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, mai multe pachete de țigarete, bunuri și mijloace materiale de probă.
          După administrarea probatoriului, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 15 ani și un bărbat de 39 de ani, aceștia fiind introduși în Arestul I.P.J. Bacău. Ulterior, cei în cauză au fost prezentați instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 39 de ani și măsura controlului judiciar pentru tânărul de 15 ani, pe o perioadă de 60 de zile.
          La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
  •  
 
 
 
 
 
Acțiune a polițiștilor Secției 2 Poliție Bacău
 
 
          La data de 19 mai a.c., în intervale orare diferite, polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune în zona de competență, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și menţinerea ordinii şi liniştii publice. 
          În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 60 de persoane, au fost controlate 30 de autovehicule și au fost efectuate 10 de testări cu aparatele din dotare.
          Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 12.000 de lei.
          Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni flagrante, au fost reținute 4 permise de conducere, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
          La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.
 
  •  
 
Depistat de polițiști conducând un motociclu neînmatriculat și sub influența alcoolului
 
          La data de 19 mai a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Dărmănești au depistat în flagrant delict, un tânăr de 28 de ani, din comuna Dofteana, în timp ce conducea un motociclu pe strada Calea Trotușului din localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.                       
          Acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Totodată, din verificările efectuate în baza de date a reieșit faptul că, motociclul condus de cel în cauză nu este înmatriculat.
          Polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice și sub influența alcoolului.
 
 
 
 
                                                             ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii