Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Acțiune truk &bus

ro

20 May, 2024 15:43 310 Marime text
Nr. 126 din 20 mai 2024
                                                                                    
 
ACŢIUNE TRUCK & BUS
 
          Poliţiştii băcăuani au oprit în trafic autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri. Activităţile au avut loc, simultan, în toate statele membre ale U.E. și au vizat combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și a transportului de mărfuri.
 
Pe parcursul săptămânii 13 – 19 mai a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a desfășurat, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
În cele 7 zile, controalele polițiștilor au urmărit respectarea, de către șoferii profesioniști, a limitelor legale de viteză, utilizarea centurilor de siguranță, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, verificarea documentelor obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculelor ori cele ale operatorilor de transport.
În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele au vizat și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.
 
În urma acţiunii care a avut loc şi pe principalele artere rutiere din judeţul Bacău, poliţiştii au oprit pentru control peste 400 de vehicule de transport marfă şi mijloace de transport de persoane. Astfel, ca urmare a neregulilor constatate în cazul autovehiculelor de transport marfă, poliţiştii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale din care, 3 pentru diferite nereguli tehnice, 6 pentru abateri de la regimul legal de viteză, 14 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 14 pentru nerespectarea timpilor de odihnă şi restul pentru alte abateri.
 
 
În urma neregulilor constatate în cazul autovehiculelor de transport persoane, poliţiştii au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale.
Activitățile desfășurate au vizat diminuarea riscului rutier, prin prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave.
 
 
 
 
                                                                                                  ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii