Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău ”Școala altfel ”, în comuna Oituz

ro

25 Apr, 2024 14:27 338 Marime text
Nr. 103 din 25 aprilie 2024
                                                                                               
         
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Școala altfel ”, în comuna Oituz
 
La data de 24 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Oituz au fost prezenți alături de elevii Școlii Gimnaziale din localitate, în cadrul programului intitulat
Școala altfel”.
Polițiștii au explicat elevilor despre importanța respectării regulilor de circulație, a normelor de conviețuire socială, despre violența domestică, absenteismul școlar și bullying.
          La activități au participat 100 de elevi și  cadre didactice.
 
  •  
 
Dispozitive de ochire pe timp de noapte, depistate și ridicate de polițiști
 
            La data de 24 aprilie a.c, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 47 de ani, din localitate, care deţinea în vederea comercializării un dispozitiv de vedere care permite ochirea pe timp de noapte, cu adaptor pentru lunete şi sistem de prindere pe arme, obiect destinat armelor letale, interzis la deţinere.
          În urma verificărilor, polițiștii au identificat la domiciliul celui în cauză încă un dispozitiv de vedere care permite ochirea pe timp de noapte, tip termoviziune cu adaptor pentru lunetă. Tototdată, s-a procedat la efectuarea unui control privind modul de păstrare şi asigurare a securităţii armelor şi muniţiilor, ocazie cu care în compartimentul destinat armelor au fost identificate 11 cartușe.
          Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
           De asemenea, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale pentru nerespectarea modului de păstrare şi asigurare a securităţii armelor şi muniţiilor, fiind aplicată şi măsura complementară de anulare a autorizării pentru a deţine, purta şi folosi arme.
          Cele două dispozitive de ochire pe timp de noapte au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

  •  
27.000 de kg îngrăşăminte chimice, depozitate fără respectarea condiţiilor legale, descoperite de polițiști
 
          La data de 24 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au identificat pe un teren proprietate privată unui bărbat de 45 de ani, din comuna Măgireşti, cantitatea de 27.000 de kg îngrăşăminte chimice, depozitată fără respectarea condiţiilor legale privind protecţia mediului. De asemenea a fost identificată cantitatea de 6 litri insecticid, cu termenul de valabilitate expirat şi 250 de litri de ulei uzat (deşeuri periculoase) faţă de care nu s-a luat măsura eliminării printr-un operator economic autorizat.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunilor de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

  •  
 
Reținut de polițiștii din Târgu-Ocna
 
 
          Polițiștii din Târgu-Ocna au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui localnic de 46 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de nerespectarea ordinului de protecţie şi tâlhărie. Acesta a fost introdus în Arestul I.P.J Bacău.
 
          La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 19.30, bărbatul, faţă de care a fost emis ordin de protecţie de către Judecătoria Oneşti, ar fi încălcat ordinul de protecţie prin aceea că s-ar fi apropiat la mai puţin de 50 de metri de fosta concubină, exercitând asupra acesteia acte de ameninţare şi violenţă în vederea deposedării de telefonul mobil personal, ulterior smulgându-l şi părăsind locul faptei.
        Polițiștii din Târgu-Ocna au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de cel în cauză, fiind introdus în Arestul I.P.J Bacău.
 
                           Întocmit,
Comisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii