Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Acțiuni ale polițiștilor de la Siguranță Școlară

ro

07 Dec, 2023 14:08 618 Marime text

                                                                                                Nr. 302 din 7 decembrie 2023

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
           Acțiuni ale polițiștilor de la Siguranță Școlară, Prevenirea Criminalității și Poliția orașului Sângeorz-Băi și Maieru, pentru siguranța elevilor
 
La data 6 decembrie a.c., în intervalul orar 10.00-13.00, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității și Poliției orașului Sângeorz-Băi au organizat și desfășurat o acțiune în scopul asigurării unui climat de siguranță publică în rândul elevilor, prevenirii absenteismului școlar, a consumului de tutun, precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri.
 
Astfel, polițiștii au efectuat verificări în zonele adiacente unităților de învățământ din Sângeorz-Băi și Maieru, în incinta a 4 localuri publice din cele două localități și au desfășurat 9 activități preventive la clasă.
 
În intervalul menționat, polițiștii de la Siguranță Școlară și Ordine Publică au legitimat 26 de persoane și au depistat 14 elevi care absentau de la cursuri, fiind întocmite informări către conducerea școlilor unde învață. În cadrul acțiunii nu au fost constatate alte încălcări de natură contravențională sau penală.
 
Update știre:” Tânăr bănuit de furtul unor autoturisme, depistat și reținut de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința în urma cercetărilor”
 
La data de 6 decembrie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a tânărului de 21 de ani din Țagu, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere fără permis.
 
În cursul serii de ieri, 6 decembrie, după expirarea măsurii reținerii, dispusă de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, tânărul a fost condus la audieri de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița, fiind bănuit de comiterea altui furt. Astfel, din investigațiile efectuate a reieșit că, în seara de 29 septembrie a.c., tânărul ar fi sustras un autoturism parcat pe raza orașului Bistrița, pe care l-ar fi condus fără să dețină permis. Autoturismul în cauză a fost depistat de polițiști pe raza localității Țagu, fiind recuperat și restituit proprietarului.
 
În urma audierilor, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea documentării cauzelor sub toate aspectele.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii