Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 06.01.2022

ro

06 Jan, 2022 12:48 780 Marime text

                                                                                                                 Nr. 4 din 6 ianuarie 2022

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Autoturism în valoare de aproximativ 30.000 de euro, urmărit internațional, depistat și indisponibilizat în Bistrița-Năsăud
 
La data de 5 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud, cu sprijinul polițiștilor Biroului de Investigații Criminale Câmpulung Moldovenesc au depistat o autoutilitară față de care era dispusă urmărirea internațională.
 
Autovehiculul, fabricat în anul 2020, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, figura ca fiind bun căutat pentru confiscare de către autoritățile din Spania. Acesta a fost depistat în posesia unei femei din Josenii Bârgăulu și a fost indisponibilizat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate în cadrul unui dosar penala deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire în vederea lămuririi împrejurărilor în care autovehiculul în cauză a ajuns pe teritoriul României și a dispunerii măsurilor legale.
 
 
Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant, de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în ultimele 24 de ore
 
În după-masa de ieri, 5 ianuarie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au intervenit pentru efectuare de verificări, în urma producerii unui accident rutier, soldat cu pagube materiale.
 
La fața locului, polițiștii au constatat faptul că, un tânăr de 21 de ani, din Galații Bistriței, în timp ce se deplasa cu un moped pe o stradă din localitatea de domiciliu, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Dipșa.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 21 de ani are permis de conducere anulat, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.
 
În cauză a fost întomit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
 
Aseară, în urma activităților preventive desfășurate pe Drumul Județean 154, pe raza localității Mărișelu, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control un moped pe care se deplasa un tânăr de 27 de ani, din Simionești.
 
În urma verificărilor, au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere valabil, iar mopedul condus nu este înregistrat sau înmatriculat. Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În acest caz a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducere sub influența alcoolului.
 
 
          Dosar penal pentru conducerea unu autovehicul sub influența alcoolului: vizați sunt doi bărbați din Dumitrița
 
În seara de 5 ianuarie a.c., în urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit un dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.
 
Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că doi bărbați de 32 și 40 de ani, ambii din Dumitrița, ar fi condus alternativ, pe raza localității Budacu de Sus, același autoturism. La un moment dat, autoturismul pe care-l conduceau a intrat în coliziune cu un alt autoturism și peretele unui imobil, nefiind înregistrate victime.
 
Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg /litru alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 32 de ani și de 0,61 mg/litru alcool pur în aerul expirat în cazul celui de 40 de ani.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în carea a vut loc evenimentul.
 
     
      Patru persoane care nu au respectat măsura carantinei, sancționate contravențional de polițiștii din Năsăud
 
Ieri, în urma verificărilor efectuate la persoanele față de care a fost dispusă măsura carantinei sau izolării la domiciliu, polițiștii din Năsăud și cei ai Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au constatat abateri pentru care au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, toate conform Legii 55/2020, în cuantum de 4000 de lei.
 
Astfel, polițiștii din Năsăud au constatat faptul că un bărbat de 34 de ani, din oraș, plasat în carantină la domiciliu din data de 24 decembrie 2021, conform măsurii dispusă de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, a părăsit adresa stabilită.
 
Totodată, doi tineri de 23 și 26 de ani, precum și o tânără de 21 de ani, toți din Telcișor, plasați în carantină la aceeași adresă, nu au respectat măsura dispusă, nefiind găsiți la adresa stabilită.
 
Măsurile dispuse au fost comunicate de polițiști Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Bistrița-Năsăud. 
 
          Alcoolul și urmările lui
 
În după-masa de ieri, polițiștii din Năsăud au intervenit pentru efectuarea de verificări, în urma unui accident rutier produs pe o stradă din orașul Năsăud, soldat cu pagube materiale.
 
La fața locului au constatat faptul că un bărbat de 49 de ani, din Năsăud, în timp ce conducea un autoturism care nu avea placuțe cu numere de înmatriculare montate, a intrat în coliziune un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din Salva care a fost proiectat într-un alt autoturism condus de un alt tânăr de 24 de ani, din Căianu Mic.
 
Cei trei au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în cazul celor doi tineri de 24 de ani și de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul năsăudeanului de 49 de ani. Acesta din urmă a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice în vederea derminării alcoolemiei.
 
Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul condus de năsăudean este radiat din circulatie din data de 23.10.2020.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii