Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară

ro

16 May, 2024 13:02 323 Marime text
Nr. 155 din 16 mai 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din data de 15 mai 2024
 
 
Săptămâna Școala în Siguranță continuă!
 
La data de 15 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară şi Poliției de Proximitate, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, au desfășurat activități informativ-preventive  sub egida evenimentului Săptămâna Școala în Siguranță.
Gazde au fost elevii de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău, aceştia primind cu braţele deschise pe elevii  Școlii Gimnaziale Vintilă Vodă, însoţoţi de poliţişti.
Întâlnirea s-a anunţat, încă din primele minute, a fi una plină de creaţie, iniţiativă, marcată de prietenie şi mult entuziasm, toate învăluite în spirit protector.
Sub sloganul „Prevenim Violența Prin Artă”, invăţăceii de la Școala Gimnazială Vintilă Vodă, au fost cooptaţi de elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzău la crearea unor picturi, desene, dar şi la jocuri tematice, sub coordonarea şi arbitrajul poliţiştilor.
Oamenii legii i-au informat pe toţi asupra riscurilor și consecințelor negative ale violenței în mediul școlar fiind promovate alternative sănătoase la actele de violență, oferind arta ca exemplu de descătuşare a emoţiilor.
Crearea unui mediu educațional mai sigur și mai empatic, prin intermediul artei și muzicii, promovarea nonviolenței și a dialogului pozitiv în școli, au fost ilustrate prin implicarea elevilor ambelor unități de învățământ în desfășurarea unor ateliere de pictură și muzică.
Întâlnirea a urmărit diminuarea condițiilor de vulnerabilitate sau risc și sporirea celor care protejează individul de consecințele negative ale violenței în general și ale violenței școlare, în particular.
Tot ieri,  poliţiştii au trecut pragul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8 Buzău, alături de care au avut discuţii interactive, în termeni adaptaţi vârstei, despre prevenirea faptelor de bullying și pe linia respectării regimului circulației rutiere.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la o persoană bănuită de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi contrabandă calificată.
 
La data de 15 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziţie în Racoviţeni, la domiciliul unui localnic de 37 de ani.
În urma desfăşurării percheziţiei, poliţiştii au descoperit și au ridicat în vederea continuării cercetărilor o armă lungă cu aer comprimat şi 280 de alice, deţinute în afara cadrului legal.
Din investigaţii, a reieşit că armele şi muniţia ar fi fost introduse în ţară în urmă cu mai mulţi ani.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru nerespectarea “regimului armelor și munițiilor” şi „contrabandă calificată”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 342 din Codul penal şi art. 271 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României.
 
  •  
Accidente de circulaţie
 
*La data de 15 mai a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii rutieri au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DC176, între localitățile Țintești și Pogoanele.
Din primele date de la fața locului, este vorba de o coliziune între doua autoturisme conduse pe direcția Țintești către Pogoanele, de catre doi șoferi de 24 de ani, respectiv 51 de ani, din Țintești și din Pogoanele.
Accidentul s-a soldat cu rănirea unui pasager din mașina șoferului de 51 de ani, o femeie de 46 de ani, din Pogoanele, care a fost preluată de ambulanță pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
Nereguli în trafic
 
La data de 15 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 134 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut  15 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Polițiștii au acționat pentru depistarea și scoaterea din circulație a șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Astfel, au fost depistați 51 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 9 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză 126 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui șofer de 38 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2 E85, în localitatea Poșta Câlnău.
Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere autovehiculelor ce aveau acest drept, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și pentru circulația pe sens opus.
De asemenea, 22 sacțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce nu au purtat centura de siguranță și 26 de sacțiuni pentru alte abateri în trafic.
Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 48.000 de lei.
 
Conducătorii de vehicule sunt sfătuiţi să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită:
 
- la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate;
- în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii;
- la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii