Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acțiuni preventive desfășurate de polițiști în minivacanță

ro

16 Aug, 2023 13:05 670 Marime text
Nr. 271 din 16 august 2023
 
 
 
ACȚIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR ÎN PERIOADA MINIVACANŢEI DE SFÂNTA MARIA
 
Poliţiştii buzoieni au aplicat peste 1100 de sancţiuni contravenţionale şi au intervenit la peste 300 de sesizări / 134 de conducători auto au fost lăsaţi fără permise, 96 dintre ei după ce au apăsat prea tare pedala de acceleraţie
 
          În minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului,  aproximativ 300 de poliţişti au acţionat zilnic atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde s-au desfăşurat manifestări religioase, culturale şi artistice.
          Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat în special în zonele aglomerate, respectiv pieţe, târguri, centre comerciale, lăcaşuri de cult, zonele de agrement, precum şi pe arterele unde s-au înregistrat valori ridicate de trafic.
          Poliţiştii rutieri au utilizat echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărind în special combaterea excesului de viteză.
          În total, în minivacanţa de „Sfânta Maria”, poliţiştii buzoieni au intervenit la 310 evenimente sesizate, dintre care 284 sesizate prin intermediul apelului unic de urgenţă.
Urmare activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 1114 contravenţii, în valoare de 458.460 de lei, în această perioadă fiind confiscate şi bunuri în valoare de 12.210 lei.     
          Poliţiştii rutieri au reţinut 134 de permise de conducere, dintre care 96 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, în restul situaţiilor fiind vorba de abateri privind reguli de prioritate, angajări în depăşiri neregulamentare sau consum de alcool. 23 de certificate de înmatriculare au fost retrase ca urmare a neregulilor constatate la maşinile conduse de şoferii opriţi pentru control în această perioadă.
          De asemenea, poliţiştii au demarat cercetări privind 96 de infracţiuni sesizate, dintre care 58 de natură judiciară, 23 la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi 15 de altă natură.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii