Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:36 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Bănuită de furt identificată de polițiști

ro

14 Jul, 2023 14:27 901 Marime text
Nr.230 din 14 iulie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 13 iulie 2023
 
 
Bănuită de furt identificată de polițiști
 
În ziua de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție rurală Vâlcelele au depistat principalul bănuit în cazul unui furt calificat din locuință.
Bănuită de săvârșirea faptei este o minoră în vârstă de 7 ani, din Vâlcelele.
 Fapta a fost sesizată în ziua de 22 martie a.c., de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 91 de ani, din Vâlcelele.
Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că în ziua de 16 martie a.c., bănuita ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate de unde ar fi sustras suma de 1000 de lei.
În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs infracțiunea.
 
  •  
 
Acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere desfășurate de polițiști
 
În ziua de 13 iulie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 119 sancţiuni contravenţionale.

Activităţile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din județul Buzău și au vizat depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, dar și pietonii care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice prin nerespectarea regulilor de circulație.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 33 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise.
Cu cea mai mare viteză - 126 km/h, a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui tânăr în vârstă de 25 de ani, din Buzău, care se deplasa pe DN2E85, în localitatea Poșta Câlnău.
 
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (36), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (13), dar şi 24 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Fără permis de conducere au rămas 4 șoferi care au efectuat depășiri neregulamentare, dar și  cei care s-au urcat la volan sub influenţa alcoolului.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 39.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ,,conducerea a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe’’.
Într-unul din cazuri este vorba de un bărbat de 35 de ani, din Râmnicul Sărat care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea pe o stradă din municipiul Râmnicul Sărat, sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest fiind înregistrat un rezultat de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.
 
Recomandări, având în vedere valul de caniculă anunțat pentru următoarea perioadă, pentru a reduce riscul de a fi implicați în evenimente rutiere:
 
  • Evitați pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă.
  • Șoferilor li se recomandă să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână.
  • Toleranță ZERO pentru consumul de alcool sau substanțe psihoactive – Nu vă urcați la volan după ce ați consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe. Acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor.
  • Asigurați-vă că sistemele de răcire, iluminare, frânare sunt în stare foarte bună de funcționare.
  • Asigurați-vă că sistemul de climatizare funcționează în parametri optimi.
  • Temperatura ridicată din habitaclul maşinii va accentua starea de oboseală. Aceasta se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă. Acestea se pot termina cu adormirea la volan. Dacă intenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare plecarea dis-de-dimineață sau seara, când temperaturile nu sunt la fel de ridicate.
  • Sub nici o formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto pe caniculă!
  • Folosiți parasolare pe geamurile laterale spate îndeosebi pentru protecția copiilor. Aveți în vedere faptul că partea din spate a mașinii are întotdeauna o temperatură mai mare decât partea din față. Astfel, asigurați-vă că sistemul de climatizare este fixat corect și util pentru toți ocupanții mașinii.
 
      
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii