Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Din activitatea polițiștilor rutieri

ro

18 Dec, 2023 13:22 463 Marime text
                                                        Nr. 102289 din 18 Decembrie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Din activitatea polițiștilor rutieri
 
La data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au oprit în trafic, un șofer în vârstă de 30 de ani, din comuna Bărbulești în vederea verificării documentelor personale precum și ale autoturismului.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consmului unor substanțe interzise.
 
Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”
 
 
 
***
 
 
La aceeași dată, în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier au oprit, pentru verificări, un bărbat în vârstă de 30 de ani din municipiul Târgu-Mureș.
 
Cu ocazia testării cu aparatul din dotare, a reieșit o alcoolemiei de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru prelevarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, unde în prezența cadrelor medicale a refuzat prelevarea acestora
 
Polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice”.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii