Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Elevii buzoieni sfătuiți antivictimal de polițiștii de la Siguranţă Şcolară

ro

13 Dec, 2023 15:37 716 Marime text
Nr. 395 din 13 decembrie 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 12 decembrie 2023
 
 
Elevii buzoieni sfătuiți antivictimal de polițiștii de la Siguranţă Şcolară
 
          În ziua de 12 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat o activitate preventivă cu elevii Liceului Tehnologic Special Pentru Copiii cu Deficiențe Auditive Buzău.
Activitatea a vizat informarea și conștientizarea în rândul elevilor a drepturilor, responsabilităților acestora, consecințelor juridice ale comportamentelor antisociale, cu precădere ale comportamentelor ce pot cauza și întreține violența școlară (bullying/cyberbullying). 
Elevii au fost îndrumați să sesizeze de îndată cadrelor didactice, consilierului școlar şi părinților comportamentele care se înscriu în sfera violenței școlare.
Întâlnirea  a urmărit diminuarea condițiilor de vulnerabilitate sau risc și sporirea celor care protejează individul de consecințele negative ale violenței în general și ale violenței școlare, în particular.
Totodată, polițiștii de la Siguranță Şcolară, împreună cu polițiștii din cadrul Postului de poliție Merei, au vizitat elevii de la Școala Gimnazială Merei și de la Școala Gimnazială Lipia.
Vizitele au avut ca scop conștientizarea importanţei respectării regimului circulației rutiere.
Polițiștii le-au explicat elevilor din învățământul primar semnificația indicatoarelor rutiere și regulile de circulație care trebuie respectate în special de pietoni.
La activități au participat aproximativ 250 de elevi.
 
  •  
 

 
 
 
 
Flagrant delict! Prins în timp ce conducea fără permis un utilaj sustras
 
În ziua de 12 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de poliţie rurală Smeeni, în timp ce desfășurau atribuțiile de serviciu, au depistat pe DJ203D, în Brădeanu, un tânăr în timp ce conducea un utilaj agricol sustras.
Din verificări s-a stabilit faptul că bănuitul tânărul, în vârstă de 19 ani, tânărul nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
De asemenea, în urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că, în data de 11 decembrie a.c., acesta ar fi sustras utilajul agricol, din municipiul Buzău şi l-ar fi condus până la localitatea de domiciliu.

Vehiculul, estimat la 50.000 de lei, a fost restituit societăţii deţinătoare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  furt în scop de folosință  și  conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate de către polițiști pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților.
 
  •  
       
Neregulile constatate de poliţişti în trafic
 
În ziua de 12 decembrie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru combaterea riscului rutier.
În intervalul orar 10.00-13.00, polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român Buzău au desfășurat o acțiune pe DJ 203K, în Săpoca pentru identificarea şoferilor care au pus în circulaţie pe drumurile publice maşini neconforme din punct de vedere tehnic. 9 dintre conducătorii auto opriţi pentru control în trafic au fost sancționați contravențional, deoarece autovehicule acestora prezentau defecţiuni tehnice.
Între orele 18.00 şi 22.00, polițiștii Serviciului Rutier Buzău au desfăşurat acţiuni tip blitz pe drumurile adiacente arterelor de mare tranzit, pentru depistarea şi scoaterea din trafic a conducatorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanţe cu effect psihoactiv.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 23 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 4 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză în localitatea124 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui şofer de 52 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în Cioranca.
14 sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, iar 19  pentru alte abateri în trafic.
Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, pentru circulația pe sens opus, pentru nerespectarea priorității de trecere, dar și dar și pentru nerspectarea culorii roșii a semaforului.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 17.000 de lei.
          De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de  conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere, punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 În unul dintre cazuri este vorba despre un minor de 16 ani, din Brăila care fost depistat în timp ce conducea un moped pe DJ 203 K, din Robeasca. În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar mopedul  nu era înmatriculat.
 
Reamintiţi copiilor:
  • să circule numai pe trotuare;
  • să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor;
  • să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
  • să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat;
  • să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice;
  • să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
  • să nu circule cu bicicleta pe drumurile publice dacă nu au împlinit vârsta de 14 ani.

Învăţându-i pe copii să circule corect, fiecare clipă în care sunteți departe de ei va deveni mai lipsită de griji și mai ușor de suportat până la calda revedere!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii