Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Iniţiativă de ecologizare pe Lacul Siriu/ Peste o tonă şi jumătate de deşeuri colectate

ro

01 Jul, 2024 15:06 133 Marime text
Nr. 232 din 1 iulie 2024
 
 
POLIŢIŞTII DIN BUZĂU FAC FRONT COMUN PENTRU UN MEDIU ÎNCONJURĂTOR CURAT
 
 
          Duminică, 30 iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău   s-au alăturat unei iniţiative de ecologizare pe Lacul Siriu/ Peste o tonă şi jumătate de deşeuri colectate.
 
          O comunitate în siguranţă reprezintă sloganul activităţii noastre de zi cu zi, aşa că orice proiect ce are ca scop încurajarea cetăţenilor să contribuie individual la binele colectiv, ne provoacă la a participa.
Astfel, cu bucurie şi onoare am dat curs invitației Grupului de iniţiativă C.L.O.S.E.R. de a ne alătura unei activităţi de ecologizare în zona Lacului Siriu.
În plin sezon estival, pe lângă asigurarea ordinii și siguranței publice, polițiștii au dorit să contribuie la îndemnul comunităţii locale în a susţine un mediu curat și sănătos, pentru a proteja climatul generaţiilor viitoare şi a oferi o şansă corectă la viaţă copiilor noştri.
Grupului de iniţiativă C.L.O.S.E.R., format din locuitori ai oraşelor Nehoiu şi Pătârlagele, împreună cu membri ai clubului paddleX din zona de nord a judeţului Buzău, cărora li s-au alăturat  voluntari din diferite judeţe ale ţării, au urmărit, pe lângă colectarea efectivă a deşeurilor, să imprime comunităţii locale conștientizarea importanței de a adopta un comportament responsabil în ceea ce privește protecția mediului înconjurător.
Activităţile, derulate în astfel de parteneriate şi prin voluntariat, au menirea unei mobilizări civice şi a responsabilizării oamenilor, care se lovesc primii de problema deşeurilor incorect gestionate.
          Deşeurile adunate, peste o tonă şi jumătate, au fost grupate selectiv, urmând a fi colectate prin operatorul de salubritate care deserveşte zona.
Evenimentul a fost posibil cu implicarea Asociaţiei Mai Mult Verde, din Bucureşti, iar activitatea s-a derulat sub egida „Cu apele curate”.
Mulţumim organizatorilor pentru oportunitate şi le transmitem că noi, poliţiştii, vom repeta experienţa ori de câte ori va fi nevoie, până când din ce în ce mai mulţi oameni vor afla şi vor realiza pericolul de care, prin nepăsare, singuri se înconjoară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii