Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Nereguli in trafic

ro

28 Jun, 2024 13:53 208 Marime text
Nr. 225 din 28 iunie 2024
 
NEREGULI ÎN TRAFIC
 
La data de 27 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 97 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut  14 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.
De asemenea, poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 23 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
Polițiștii au acționat pentru depistarea și scoaterea din circulație a șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Astfel, au fost depistați 20 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar 8 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor sau vehiculelor ce aveau acest drept, pentru adoptarea unui comportament agresiv în trafic și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.
De asemenea, 12 sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce nu au purtat centura de siguranță și 7 sancțiuni pentru alte abateri în trafic.
Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 41.000 de lei.
 
ATENŢIE ÎN TRAFIC!
 
            În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.
 
            Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, a gradului de uzură a acestora şi a racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.
 
            Totodată, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor şi implicit în creşterea spaţiului de frânare.
 
            În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectaţi în totalitate semnalele şi indicaţiile poliţiştilor de deviere a traficului rutier.
 
Pe lângă confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pot apărea diferite probleme. Pentru a le evita, pentru a nu deveni victima unor infracţiuni de furt din sau de auto, e bine să ţineţi cont de următoarele sfaturi:
-asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului;
-stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii;
-dacă traseul este mai lung, e bine să vă căutaţi cel puţin încă un partener de drum pentru a vă ajuta le nevoie;
-alegeţi locurile de parcare special amenajate sau zonele bine luminate şi aflate la vedere;
-dacă doriţi să vă odihniţi puţin nu opriţi în locuri necunoscute şi mai ales izolate;
căutaţi popasurile special amenajate în acest sens;
-autoturismul nu trebuie părăsit dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (casetofon, genţi, borsete, aparate foto, etc.);
-indiferent de perioada pentru care părăsiţi autovehiculul, nu uitaţi să conectaţi sistemul de alarmă;
-fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul; nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii;
-când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia;
-dacă pe traseu sesizaţi ceva suspect iar situaţia nu vă permite să interveniţi, anunţaţi de îndată primul post de poliţie întâlnit;
-dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.
 
FIŢI PRECAUŢI!
 
Spărgătorii vor profita de fiecare clipă de neglijenţa manifestată în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, astfel încât mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi, vă va scuti de neplăceri.
 
În cazul în care sunteţi victima unei infracţiuni, apelaţi cu încredere Poliţia la numărul pentru apeluri de urgenţă 112!
 
112 – POLIŢIA - APEL DE URGENŢĂ!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii