Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Percheziții la persoane bănuite de braconaj cinegetic

ro

18 Jun, 2024 14:42 433 Marime text
Nr. 210 din 18 iunie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 16 iunie 2024
 
 
Percheziții la persoane bănuite de braconaj cinegetic
 
         În ziua de 17 iunie a.c, polițiști din cadrul Biroului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la imobile din localităţile Beceni şi Blăjani, la imobilele unor persoane bănuite de braconaj cinegetic și de operaţiuni cu carne sau părţi de vânat, provenite din acte de braconaj.
          Percheziţiile s-au desfăşurat în baza autorizaţiilor  emise de Judecătoria Buzău.
          Activităţile investigative au vizat 6 persoane, cu vârste cuprinse între 32 şi 75 de ani, din Beceni, Cernăteşti şi Blăjani.
Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în noaptea de 11/12 iunie a.c., prin utilizarea de arme de vânătoare deţinute legal, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 44 de ani, din Beceni, ar fi braconat două exemplare de mistreţ, pe care le-ar fi vândut celorlalte persoane.
La adresele percheziţionate au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor o armă letală de vânătoare, peste 42 de kilograme de carne de vânat în stare congelată şi 100 de grame de praf de pușcă.
           În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
 
  •  
Reţinut pentru lovire sau alte violenţe
 
La data de 17 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate al Poliţiei municipiului Buzău au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat, cercetat pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
Din cercetări a reieșit că, aseară, în timp ce se afla în proximitatea unei societăţi comerciale, persoana vătămată – un bărbat de 53 de ani, din Buzău, ar fi fost lovit de către cumnatul său, în vârstă de 42 de ani. 
În cauză s-a întocmit formularul de evaluare a riscului, conform procedurii de gestionare a cazurilor de violenţă domestică, fiind emis  un ordin de protecție provizoriu, cu valabilitate de 5 zile.   
Totodată, în baza probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de agresor.
Astăzi, bărbatul urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
  •  
Portiere neasigurate = Invitaţie la furt
 
La data de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni au identificat bănuiţii de săvârșirea unui furt în scop de folosinţă și conducerea unui autoehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.
Faptele au fost sesizate de către un bărbat de 40 de ani, din Mărăcineni, proprietarul unei autoutilitare. 
În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că bănuiţi de comiterea faptelor sunt doi minori, de 15 ani, din Mărăcineni.
Din cercetări a reieşit că, în seara de 16 iunie a.c., cei doi minori ar fi pătruns în curtea imobilului în care era staţionată autoutilitara, ar fi profitat că portierele nu erau asigurate şi cheia se afla pe banchetă, s-ar fi urcat la volanul maşinii şi ar fi condus. Pe fondul lipsei de experienţă în condus, minorii ar fi pierdut controlul asupra direcţiei, împrejurare în care maşina a intrat în coliziune cu un stâlp, fără ca ocupanţoo vehiculului să sufere vătămări.
În baza probatoriului administrat, poliţiştii i-au reţinut pe minori pentru 24 de ore şi
continuă  cercetările, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop folosință și conducerea unui autoehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.
  •  
 
Poliţiştii rutieri acţionează pentru combaterea indisciplinei în trafic / În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 152 de sancţiuni şi au fost reţinute 14 permise de conducere
 
                   Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente grave de circulaţie.
                   Astfel, pe linie de viteză au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, 11 dintre şoferii „grăbiţi” rămânând pietoni pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Alți 3 șoferi indisciplinați în trafic au rămas fără permis pentru că nu au acordat  prioritate de trecere celor ce aveau acest drept, pentru conducere agresivă sau pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare.
Totodată, poliţiştii au sancţionat 32 de conducători auto care nu au purtat centura de siguranță, 6 pentru că s-au deplasat la volanul unor autovehicule cu defecțiuni tehnice, iar alti 30 au fost sancționați pentru alte abateri.
                   De asemenea, doi buzoieni s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui autovehicul sub  influenţa băuturilor alcoolice sau fără a deţine permis de conducere.
 
COPIII INTRĂ ÎN VACANȚĂ, CONDUITA RUTIERĂ NU!
 
De săptămâna aceasta, copiii intră în vacanță. Deși veţi scăpa de stresul deplasării către școală prin traficul aglomerat, faceți-vă timp înainte de a pleca la serviciu și vorbiți-le copiilor că atunci când ies la joacă nu trebuie să alerge, să se împingă sau să coboare de pe trotuar pe carosabil.
De asemenea, dacă optează pentru a-și petrece timpul liber prin plimbări cu bicicleta, reamintiți-le că noțiunea de conduită rutieră nu ia vacanță niciodată. Trebuie să fie mereu atenți la traficul rutier, să cunoască și să respecte regulile de circulație!
Atenţionaţi-i că după lăsarea întunericului, trebuie să aibă grijă de vizibilitatea lor pe stradă prin portul de haine/elemente fluorescent-reflectorizante!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii