Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Săptămâna Școala în Siguranță la Școala Gimnazială Pleși, din comuna Bisoca

ro

17 May, 2024 14:24 352 Marime text
Nr. 156 din 17 mai 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din data de 16 mai 2024
 
 
Săptămâna Școala în Siguranță continuă!
 
La data de 16 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară au continuat activitățile informativ-preventive sub egida evenimentului Săptămâna Școala în Siguranță la Școala Gimnazială Pleși, din comuna Bisoca.
Pentru cei 17 elevi din clasele gimnaziale, drumul până la școală nu i-a făcut să renunțe la întâlnirea cu polițiștii, chiar dacă unii dintre ei parcurg zilnic o oră de la domiciliu până la școală. Cu rezultate deosebite la învățătură și un comportament exemplar elevii i-au întâmpinat cu căldură pe oamenii legii, dornici ce a le asculta sfaturile.
Sub sloganul  „Când fiecare elev contează, educația lui e prioritate”, elevii au fost întrumați să nu se lase influențați de ceilalți, să analizeze singuri riscurile la care se expun pe baza educației primite și a propriei experiențe, să fie atenți când își aleg prietenii și să  evite compania persoanelor violente, delincvente și conflictuale.
Oamenii legii i-au informat pe toţi asupra riscurilor și consecințelor negative ale violenței în mediul școlar fiind promovate alternative sănătoase la actele de violență, oferind arta ca exemplu de descătuşare a emoţiilor.
Întâlnirea a urmărit diminuarea condițiilor de vulnerabilitate sau risc și sporirea celor care protejează individul de consecințele negative ale violenței în general și ale violenței școlare, în particular.
Tot ieri,  poliţiştii au trecut pragul Școlii Gimnaziale ”Pamfil Georgian” Gura Teghii și Liceului Teoretic ”Nicolae Iorga” Nehoiu, alături de care au avut discuţii interactive, despre prevenirea faptelor de bullying, precum şi a celor de criminalitate informatică, prevenirea consumului şi traficului de droguri în rândul elevilor şi prevenirea infracţiunilor la viaţa sexuală şi violarea vieţii private.
 
  •  
 
 
 
 
Percheziţii într-un dosar penal privind exploatarea cerşetoriei. 
 
          La data de 16 mai a.c., poliţiştii de la Poliţia oraşului Nehoiu, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară în Siriu, într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de "exploatarea cerşetoriei".
          Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului în curs, patru persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 55 de ani, din Buzău şi Braşov ar fi determinat mai mulţi minori şi persoane cu dizabilităţi psihice, cu vârste cuprinse între 9 şi 24 de ani să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere foloase materiale, pe care aceştia şi le-ar fi însuşit.
          În baza materialului probator administrat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în cazul unui bărbat de 33 de ani, din Buzău şi al unei femei de 38 de ani, din Braşov.
          Persoanele urmează a fi prezentate parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
La activităţi au participat şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului, în vederea dispunerii măsurilor legale, conform competenţelor.
 
  •  
 
Reținut pentru nerespectarea ordinului de protecție.
 
La data de 16 mai a.c., în urma materialului probator administrat, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au reţinut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Râmnicu Sărat, pentru încălcarea ordinului de protecţie.
Ordinul de protecţie a fost emis de Judecătoria Râmnicu Sărat, la data de 10 mai a.c., documentul interzicându-i să se apropie de fosta concubină, de copiii acesteia, de locuință și de unitatea de învățămând frecventată de acestea, la o distanță mai mică de 200 de metri.
În urma cercetărilor a reieșit că fostul concubin al persoanei vătămate s-ar fi deplasat vizavi de imobilul unde locuiește aceasta și i-ar fi adresat amenințări și expresii jignitoare.
Fapta a fost sesizată de către femeie prin apel la S.N.U.A.U.112, în seara de 15 mai a.c., în jurul orei 21.30.
Pe bază de ordonanță, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca astăzi, 17 mai, să fie prezentat în fața parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
Nereguli în trafic
 
La data de 16 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 141 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut  5 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au întocmit 3 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unuio vehicul sub infleunța alcoolului sau a altor substanțe.
Într-unul dintre cazuri este vorba despre un bărbat de 75 de ani, din Buzău, ce a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost transportat la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unuio vehicul sub infleunța alcoolului sau a altor substanțe.
Polițiștii au acționat pentru depistarea și scoaterea din circulație a șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Astfel, au fost depistați 35 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 4 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză 124 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui șofer de 56 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2 E85, în localitatea Limpeziș.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație. 19 participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
Alt permis de conducere a fost reţinut pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor ce se aflau în traversarea regulamentară a drumului.
De asemenea, 32 sacțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce nu au purtat centura de siguranță și 33 de sacțiuni pentru alte abateri în trafic.
Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 48.000 de lei.
  •  
 
Accident de circulaţie
 
La data de 16 mai a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe strada Ceaușului, în Râmnicelu.
Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între bicicleta care circula pe un drum sătesc către strada Ceaușului, bicicletă pe care se deplasa un minor de 9 ani, din Râmnicelu și remorca tractată de un autoturism, condus pe strada Ceaușului catre DN22 de către un șofer de 56 de ani, din Craiova.
Accidentul s-a soldat cu rănirea minorului, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
ATENŢIE ÎN TRAFIC!
RESPECTAŢI LIMITELE LEGALE DE VITEZĂ!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii