Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Școala în Siguranță!

ro

20 May, 2024 15:49 385 Marime text
Nr. 157 din 18 mai 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din perioada 17-19 mai 2024
 
 
Școala în Siguranță!
 
La data de 17 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară au continuat activitățile informativ-preventive sub egida evenimentului Săptămâna Școala în Siguranță la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Buzău și la Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” Râmnicu Sărat.
Principalele subiecte abordate au fost prevenirii infracțiunilor comise cu violență și prevenirea victimizării minorilor.
De asemenea, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, au fost desfășurate activități și la Liceul Teoretic ”Ștefan cel Mare ” Râmnicu Sărat, cu scopul prevenirii consumului de droguri.
Oamenii legii i-au informat pe toţi asupra riscurilor și consecințelor negative ale violenței în mediul școlar fiind promovate alternative sănătoase la actele de violență, oferind arta ca exemplu de descătuşare a emoţiilor, dar și despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.
Întâlnirea a urmărit diminuarea condițiilor de vulnerabilitate sau risc și sporirea celor care protejează individul de consecințele negative ale violenței în general și ale violenței școlare, în particular.
 
  •  
Sancționați  de polițiști pentru transport ilegal de material lemnos
 
La data de 18 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Nehoiu au depistat pe DN10, în Chirlești, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Vrancea, ce transporta material lemnos, de esență fag, cu autoutilitara.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că există diferențe între cantitatea scriptică și cea faptică de material lemnos.
Societatea emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale ale Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar ca măsură complementară, materialul lemnos transportat în afara cadrului legal a fost confiscat și predat reprezentanţilor silvici.
 
  •  
Cercetat pentru furt calificat
 
În ziua de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliţie Amaru au depistat principalul bănuit în cazul unui furt de lucernă – un tânăr de 16 ani, din Amaru.
Fapta a fost sesizată în data de 18 mai a.c., de către persoana vătămată, un bărbat de 57 de ani, din Amaru.
Din cercetări a reieşit că în seara de 18 mai a.c., bănuitul ar fi sustras de pe terenul persoanei vătămate o cantitate de lucernă pe care ar fi transportat-o la domiciliu.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat,  sub coordonarea parchetului, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bănuitului.
 
  •  
 
12 dosare penale întocmite de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier.
 
Poliţiştii au efectuat peste 330 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, care au indicat valori pozitive în 9 situații.
În cazul a 4 șoferi, aparatul etilotest a indicat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
În cazul altor 5 șoferi, aparatul etilotest a indicat valori cuprinse între 0,40 și 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind întocmite dosare penale.
Cu cea mai mare valoare a concentraţiei alcoolice a fost depistat un bărbat de 50 de ani, din Padina, pe care poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală Pogoanele l-au oprit în data de 19 mai a.c., în timp ce conducea un utilaj agricol în localitatea de domiciliu. În urma testării efectuată cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul respectiv avea o concentraţie alcoolică de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, în urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar utilajul agricol nu este înmatriculat.
Polițiștii au întocmit alte 7 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de conducere suspendat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.
 
  •  
Nereguli în trafic
 
În perioada 17-19 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 336 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut  35 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Polițiștii au acționat pentru depistarea și scoaterea din circulație a șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Astfel, au fost depistați 175 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 29 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză 159 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui șofer de 58 de ani, din Galați, ce rula pe DN2 E85, în afara localității Căldărușanca.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație. 32 participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru neacordarea priorității de trecere a vehiculelor ce aveau acest drept și pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore la poliție în urma unui accident care s-a soldat doar cu pagube materiale.
De asemenea, 41 de sacțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce nu au purtat centura de siguranță și 65 de sacțiuni pentru alte abateri în trafic.
Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 164.000 de lei.
  •  
Accidente de circulaţie
 
*La data de 17 mai a.c., în jurul orei 12.30, polițiștii rutieri au fost sesizați de producerea unui accident de circulație a intersecția dintre strada Crizantemelor și strada Păcii,  în municipiul Buzău.
Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între două autoturisme, unul condus pe strada Păcii, dinspre strada Independenței către intersecția cu strada Crizantemelor, de către o șoferiță de 49 de ani, din Buzău și autoturismul condus pe drumul prioritar dinspre strada George Emil Palade către strada Pompiliu Ștefu, de o conducătoare auto de 19 ani, din C.A Rosetti.
În urma impactului, a rezultat avarierea altor două autovehicule, staționate.
Accidentul s-a soldat cu rănirea celor două șoferițe,acestea fiind preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
**La data de 19 mai a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii rutieri au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DJ203K, în Vadu Pașii.
Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe strada Ion Minulescu spre DJ203K, de către un șofer de 45 de ani,din Vadu Pașii, a surprins și a accidentat o minoră de 3 ani, din aceeași localitate, care s-ar fi angajat în traversarea străzii.
Accidentul s-a soldat cu rănirea  minorei, aceasta fiind preluată de ambulanță și transportata la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
**La data de 19 mai a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii rutieri au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN10, în Vernești.
Din primele date de la fața locului, a reieșit că motocicleta condusă de un tânăr de 30 de ani, din Vadu Pașii, pe direcția Brașov către Buzău, a pierdut controlul asupra direcției,împrejurare în care s-a răsturnat.
 
Accidentul s-a soldat cu rănirea motociclistului, acesta fiind preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii