Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri marcată de polițiștii şi specialiştii antidrog din Buzău

ro

27 Jun, 2024 15:49 290 Marime text
Nr. 224 din 27 iunie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din data de 26 iunie 2024
 
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri marcată de polițiștii şi specialiştii antidrog din Buzău
 
Ieri, 26 iunie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară și reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, au desfășurat o activitate de prevenire, în Parcul Crâng, din municipiul Buzău.
Principalii beneficiari ai activității au fost elevii sistemului de protecție din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.
Aceștia au fost informați cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de droguri, atât din punct de vedere al legislației în vigoare, cât și din punct de vedere medical sau psihologic.
Activitățile au avut caracter interactiv, realizându-se cu ajutorul jocurilor și ochelarilor simulatori.
La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.
 
  •  
Nereguli în trafic
 
La data de 26 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut  7 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Polițiștii au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.
De asemenea, poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 52 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
Polițiștii au acționat pentru depistarea și scoaterea din circulație a șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Astfel, au fost depistați 34 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar 6 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Alt permis de conducere a fost reţinut pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire.
De asemenea, 11 sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce nu au purtat centura de siguranță și 12 sancțiuni pentru alte abateri în trafic.
Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 31.000 de lei.
 
  •  
Accident de circulaţie
 
În data de 26 iunie a.c., în jurul orei 21.15, polițiștii rutieri au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe strada Câmpului, în Mărăcineni.
Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus către intersecția cu DJ203K, de către o șoferiță de 28 de ani, din Buzău, ar fi surprins și ar fi accidentat un pieton, un minor de 12 ani, de asemenea din Buzău.
Accidentul s-a soldat cu rănirea minorului, acesta fiind preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
Este sezon estival şi, în această perioadă, foarte mulţi cetăţeni sunt tentaţi să părăsească localitatea de domiciliu, pentru  a ajunge cât mai repede la diferite destinaţii, indiferent de condiţii şi distanţă.
 
Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor tragedii, le recomandăm şoferilor:
 
-sa adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi de trafic şi să respecte cu stricteţe  limitele maxime prevăzute de lege pentru sectorul de drum tranzitat.
- să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată una dintre cauzele  generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice.
- să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;
-  să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fără a folosi dispozitivele speciale “mâini libere”.
- de asemenea, atragem atenţia asupra manevrei de depăşire, considerată a fi manevra cu gradul cel mai ridicat de dificultate. Dacă un partener de trafic s-a angajat într-o depăşire hazardată, trebuie încetinită viteza, facilitându-i astfel reintrarea, fără pericol pe partea dreaptă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii