Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Buletin de presă - 28.03.2022

ro

28 Mar, 2022 16:05 742 Marime text
       Nr.176 560/ 122 din 28 martie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
CERCETAȚI PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 
 
La data de 26 martie a.c., în jurul orei 21.50, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un conducător auto în vârstă de 25 de ani, din județul Cluj, care conducea un autoturism pe DJ 161, în localitatea Dăbâca, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
 
Fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma constatării acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.
 
 
La data de 27 martie a.c., în jurul orei 17.15, un bărbat în vârstă 62 de ani, din comuna Căpușu Mare a fost depistat de polițiștii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, în timp ce se deplasa cu un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.
 
Oprit de polițiști pe raza localității Căpușu Mare și testat cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.
         
În ambele situații, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.
 
**
 
 
REȚINUT ȘI ARESTAT PREVENTIV PENTRU VIOL
 
 
În urma activităților derulate de polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Gherla, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din același municipiu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de viol a fost reținut pentru 24 de ore.
 
 
Cercetările demarate din oficiu de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au condus la stabilirea faptului că acesta ar fi constrâns o minoră în vârstă de 15 ani, din județul Cluj, să întrețină relații sexuale, în mod repetat.
 
Agresiunile sexuale s-ar fi desfășurat la locuința bărbatului, în perioada iunie 2021-ianuarie 2022.
La data de 24 martie a.c., în baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
Cauza a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii