Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj În cadrul acțiunii JUPITER,polițiștii continuă operațiunile pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară

ro

30 May, 2024 15:10 389 Marime text
Nr. 209574/136 din 30 mai 2024
 
 
 
PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE OBȚINERE ILEGALĂ DE FONDURI
 
 
În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii continuă operațiunile pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară.
 
Astfel, în cursul dimineții de azi, 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, alături de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară în județele Cluj și Sălaj, într-o cauză penală care vizează comiterea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri.
 
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2019 – 2020, mai multe persoane ar fi întocmit, semnat și avizat înscrisuri falsificate, cu scopul accesării în mod ilegal a unor finanțări din fonduri publice.
 
Prin aceste acțiuni, persoanele în cauză ar fi încasat sume pe nedrept, cauzând astfel un prejudiciu de 198.766,18 de lei.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii