Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Reținut conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

ro

07 Jun, 2024 15:05 469 Marime text
Nr. 209574/144 din 7 iunie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
REȚINUȚI DE BIROUL DE INVESTIGAȚII CRIMINALE TURDA PENTRU INFRACȚIUNEA DE INFLUENȚAREA DECLARAȚIILOR
 
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Turda au dispus în cursul zilei de ieri, 6 iunie a.c., reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați, cercetați în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect infracțiunea de influențarea declarațiilor.
 
În fapt, din activitățile investigative a rezultat că, în cursul lunii mai a.c., aceștia s-ar fi deplasat la locuințele unor persoane, ce au calitatea de martori într-un dosar penal întocmit în urma unei stări conflictuale înregistrate în cursul lunii februarie 2023, în incinta unui local public din Turda, cu scopul de a le determina pe acestea să convingă la rândul lor peroana vătămată să își retragă pretențiile de natură penală avute în cauză.
 
Astfel, în baza probatoriului administrat, pe numele celor doi a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 7 iunie a.c., să fie prezentați la Judecătoria Turda, în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

 
**
 
REȚINUTĂ 24 DE ORE PENTRU INFRACȚIUNI DE FURT CALIFICAT
 
La data de 5 iunie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Secția 9 Poliție Rurală Turda au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, în cazul unei femei de 33 de ani, din municipiu, cercetată în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
 
Din activitățile investigativ-operative a rezultat că, în perioada 2019 – 2024, femeia, sub pretextul oferirii de servicii de natură sexuală în diferite locații din comuna Mihai Viteazu, dar și în altele din județul Bistrița-Năsăud, ar fi sustras de la mai multe persoane sume de bani ce se ridică la o valoare de aproximativ 68.000 de lei.
 
Astfel, având în vedere materialul probator administrat, la data de 5 iunie a.c. polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele femeii, iar ulterior aceasta a fost plasată sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
În cauză s-a cooperat cu polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică Turda și s-a beneficiat de suportul Direcției de Operațiuni Speciale.
 
**
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE, ULTERIOR ARESTAT PREVENTIV
 
La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 15.45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au depistat un bărbat, de 39 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe strada Romană din municipiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotes, fiind înregistrată o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o uniate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice.
 
Totodată, s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce anulat ca urmare a unor infracțiuni comise la regimul rutier.
 
În baza celor constatate și a probatoriului administrat în cauză, polițiștii Compartimentului Rutier Gherla au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gherla, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
 
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii