Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Conflict între două persoane pe strada Anul Revoluției 1948

ro

21 Nov, 2023 13:47 527 Marime text
Nr. 3044351 din 21 noiembrie 2023
 
 
BĂRBAT REȚINUT PENTRU VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE
 
 
         La data de 19 noiembrie 2023, Secția 5 Poliție Galați a fost sesizată prin apel telefonic la S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că la un imobil situat pe strada Anul Revoluției 1948, din municipiul Galați, are loc un conflict între două persoane.
         Polițiștii care s-au deplasat la adresa indicată au constatat că cele sesizate se confirmă și au stabilit faptul că un bărbat, de 53 de ani, în urma unui conflict spontan și pe fondul consumului de alcool, ar fi agresat-o fizic pe sora sa, cu vârsta de 52 de ani. În urma agresiunii fizice, femeia a suferit mai multe leziuni, iar echipajul de la ambulanță sosit la fața locului a preluat-o și transportat-o la spital, unde, după îngrijirile și investigațiile medicale, a rămas internată.
         S-a întocmit formularul de evaluare a riscului și, întrucât a rezultat că persoana agresată fizic se află în pericol și există risc cu privire la integritatea fizică și viața sa printr-un nou act de violență domestică, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru 5 zile, prin care i s-a interzis bărbatului, de 53 de ani, să se mai apropie de sora sa, de domiciliul acesteia sau să o contacteze în vreun fel.
         S-a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie, iar cercetările au fost continuate de polițiștii din cadrul unității de poliție mai sus menționată. După administrarea probatoriului în cauza penală, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.
         A doua zi, în data de 20 noiembrie 2023, după ce persoana reținută a fost prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați și apoi la Judecătoria Galați, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
 
 ***
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE SAU FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
         La data de 20 noiembrie 2023, în jurul orei 16.30 un echipaj de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Galați a depistat un bărbat, cu vârsta de 59 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Henri Coandă, din municipiul Galați, sub influența băuturilor alcoolice.
         Valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
         În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         La scurt timp, în jurul orei 16:40, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au oprit pentru control un autoturism care era condus pe strada Gheorghe Petrașcu, din municipiul Tecuci, de un bărbat, cu vârsta de 36 de ani, domiciliat în acest oraș.
         În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, motiv pentru care polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
***
 
         Tot la aceeași dată mai sus menționată, în jurul orei 19:45, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Tecuci, a depistat în traficul rutier, pe strada Ștefan Petică, din municipiul Tecuci, un bărbat, cu vârsta de 34 de ani, din comuna Grivița, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
         Conducătorul auto a fost testat pentru consumul de băuturi alcoolice, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         De asemenea, din verificările efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul la volanul căruia a fost depistat, l-ar fi luat din curtea societății unde este angajat, cu scopul de a-l folosi pe nedrept.
         Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și furt în scop de folosință.
 
***
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii