Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Depistat la volan sub influența alcoolului

ro

02 Oct, 2023 14:03 684 Marime text
La data de 1 octombrie 2023, la ora 17:47, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor - Formațiunea Rutieră a depistat un bărbat, cu vârsta de 55 de ani, din comuna Cuca, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Movilei, din localitatea de domiciliu sub influența băuturilor alcoolice.
La testarea alcoolscop a fost indicată valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei
A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

EVENIMENT RUTIER
 
La data de 1 octombrie 2023, în jurul orei 16:03, pe strada Basarabiei, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia 3 minori au fost răniți.
Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit că o femeie, cu vârsta de 67 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Basarabiei, pe banda 1 de circulație, având direcția de deplasare dinspre bulevardul George Coșbuc către intersecția cu străzile Tecuci și Nae Leonard, ar fi pierdut controlul direcției și a lovit un stâlp de iluminat stradal, aflat pe trotuarul din partea sa dreaptă a direcției de deplasare.
În urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-un alt autovehicul aflat pe banda 2 de circulație, condus în mod regulamentar, în aceeași direcție de deplasare, de un bărbat, cu vârsta de 44 de ani, din municipiul Galați.
Cele două autovehicule au fost avariate, iar două minore cu vârstele de 9, respectiv 6 ani, precum și un minor, cu vârsta de 2 ani, care se aflau pe bancheta din spate al primului autoturism au fost răniți. Au fost preluați și transportați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați, unde au rămas internați.
Conducătorii auto dețin permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ în cazul conducătoarei auto, însă la bărbat a fost indicată valoarea de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 9 puncte de amendă (1305 lei) și s-a dispus, ca măsură complementară, reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile, în baza prevederilor O.U.G. 195/2002
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii