Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă

ro

21 May, 2024 12:22 311 Marime text
Nr. 44393 din 21 mai 2024
 
 
                                                                                        
BĂRBAT REȚINUT PENTRU INFRACȚIUNILE DE CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ȘI CONDUCEREA SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANȚE
 
 
         La data de 20 mai 2024, în jurul orei 20:50, un echipaj de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Galați a oprit în traficul rutier, pe bulevardul Marea Unire, din municipiul Galați, pentru control, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în orașul menționat anterior.
         În urma verificării în bazele de date ale Poliției Române prin intermediul aplicației E-DAC, s-a stabilit faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice reținut, din data de 21.12.2022, urmare a depistării acestuia în traficul rutier în timp ce conducea un autoturism sub influența de substanțe interzise.
         Conducătorul auto a fost testat cu privire la consumul de băuturi alcoolice și de substanțe psihoactive. În primul caz rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea au rezultat indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
         Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
          După probatoriul administrat în dosarul penal întocmit pentru infracțiunile de conducerea pe drumurile publice fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 21.05.2024 să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
***
 
 
EVENIMENT RUTIER
 
         La data de 20 mai 2024, în jurul orei 14:00, pe bulevardul Brăilei, în zona intersecției cu strada Regiment 11 Siret, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.
         Din verificările preliminare, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit faptul că o femeie în vârstă de 36 de ani, din comuna Smârdan, în timp ce se deplasa pe bulevardul Brăilei, având direcția de deplasare dinspre bulevardul George Coșbuc, când a ajuns la intersecția cu strada Regiment 11 Siret ar fi schimbat direcția de mers spre stânga, moment în care a intrat în impact cu un alt autoturism care era condus din sensul opus de mers de un bărbat, de 63 de ani, din municipiul Galați.
         În urma acestui eveniment a fost rănit ușor cel de-al doilea conducător auto, care a fost preluat și transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare. Nu a rămas internat.
         La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
        
***
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii