Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați La volan sub influența alcoolului

ro

30 May, 2024 14:21 286 Marime text
Nr. 44399 din 30 mai 2024
 
 
BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU CONDUCEREA SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANȚE
 
         La data de 27 mai 2024, în jurul orei 20:10, un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție, observând un autoturism că avea o traiectorie sinuoasă în timp ce rula pe strada Oltului, din municipiul Galați, a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire către bărbatul care se afla la volan, care s-a conformat.
         În momentul în care i-au fost solicitate conducătorului auto documentele, acesta  a demarat în trombă, accelerând către strada Barboși, arteră pe care a pătruns în viteză, iar la intersecția cu strada Vrancei, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare acroșând un indicator rutier.
         Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestui autoturism cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar la intersecția dintre străzile Oltului cu Enăchiță Văcărescu a fost ajuns și blocat autovehiculul.
         Polițiștii au procedat la extragerea din autoturism a conducătorului auto și la imobilizarea acestuia, stabilindu-se că este vorba despre un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Galați.
         În autoturism se mai aflau alți doi bărbați, cu vârstele de 30, respectiv 36 de ani, iar după efectuarea controlului corporal și al autovehiculului, sub scaunul conducătorului auto a fost găsit un plic din plastic în care se afla o substanță susceptibilă a face parte din categoria celor cu efect halucinogen, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.
         Conducătorul auto a refuzat testarea cu privire la consumul de băuturi alcoolice, precum și legat de cel al consumului de substanțe psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a prezenței în organism a substanțelor interzise de lege.
         În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
         De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat cu amenzi contravenționale în cuantum de 5125 de lei, pentru nerespectarea semnalelor de oprire a polițiștilor, lipsa inspecției tehnice periodice, precum și lipsa asigurării obligatorii a autovehiculului, fiind reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul autoturismului.
         A doua zi, după rezultatul din buletinul de analiză toxicologică și în baza probatoriului administrat în cauza penală, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului, de 32 de ani, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 30.05.2024, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
***
 
 
DEPISTAT LA VOLAN AVÂND DREPTUL DE A CONDUCE SUSPENDAT
        
         La data de 29 mai 2024, în jurul orei 18:50, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au depistat în traficul rutier un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Tecuci, în timp ce conducea un autoturism pe un drumul comunal 91 din comuna Priponești având dreptul de a conduce suspendat pentru alte abateri la regimul circulației rutiere.
          A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
        
 
MANDATE DE ARESTARE PUSE ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI
 
         În data de 29 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, au depistat doi bărbați care erau condamnați de instanța de judecată la pedepse privative de libertate.
         Primul bărbat, cu vârsta de 30 de ani, din comuna Cuza Vodă, din județul Galați, a fost depistat pe raza localității de domiciliu. Față de acesta, Tribunalul Galați a emis la data de 22.05.2024, un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 6 luni de închisoare, într-o cauză penală în care a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.
           Cel de-al doilea, cu vârsta de 39 de ani, din comuna Barcea, județul Galați, a fost depistat pe raza localității de domiciliu. Față de acesta, Tribunalul Galați a emis la data de 28.05.2024, un mandat de executare a pedepsei de 3 ani, 1 lună și 10 zile de închisoare, într-o cauză penală în care a fost judecat pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul stupefiantelor.
         Cele două persoane au fost conduse și încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.
 
***
        
          
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii