Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați La volan sub influența alcoolului

ro

18 Jun, 2024 13:21 375 Marime text
Nr. 44414 din 18 iunie 2024
 
                                                                                                                                                                                     
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE SAU FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
 
         La data de 17 iunie 2024, în jurul orei 16:20, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați au efectuat semnal regulamentar de oprire unui bărbat care conducea un autoturism într-un mod sinuos pe strada Regiment 11 Siret, din municipiul Galați.
         Întrucât conducătorul auto, de 28 de ani, din municipiul Tulcea, prezenta un comportament nefiresc, a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de consum de substanțe psihoactive.
         În primul caz rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz, după testarea cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
         Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
         De asemenea, în urma controlului autovehiculului, precum și al celui corporal, au fost descoperite două pliculețe transparente conținând 2 substanțe diferite (una vegetală și una sub forma unei pulbere de culoare albă), precum și un rest de țigară confecționată artizanal cu un conținut vegetal, toate acestea fiind ridicate de polițiști, pentru continuarea cercetărilor.
         În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind efectuate de polițiștii Secției 2 Poliție și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.
 
***
        
        
La aceeași dată menționată anterior, în jurul orei 23:45, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Tecuci au depistat în traficul rutier un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Tecuci, în timp ce conducea un autoturism în parcarea unui market din localitatea de domiciliu fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
          A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
 
         MANDAT DE ARESTARE, PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI
 
 
         La data de 17 iunie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au depistat pe raza comunei Fârțănești, județul Galați, un bărbat în vârstă de 22 de ani, din aceeași localitate, față de care Judecătoria Târgu Bujor a emis la data de 13.06.2024 un mandat de arestare preventivă, într-o cauză penală în care a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani și 6 luni pentru comiterea infracțiunii de viol în formă continuată.
         Bărbatul au fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.
 
***
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii