Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați La volan sub influența alcoolului

ro

19 Jun, 2024 15:32 419 Marime text
Nr. 44415 din 19 iunie 2024
 
                                                                                                   
                                     
                                                                                                                                     
BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE ȘI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
 
         La data de 18 iunie 2024, în jurul orei 05:50, polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din municipiul Galați, care conducea un autoturism pe strada Aleea Ghiocelului sub influența băuturilor alcoolice și cu dreptul de a conduce suspendat din cauza unor abateri anterioare la regimul rutier.
         În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din acest motiv, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
         După administrarea probatoriului în cauza penală, în care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere a unui vehicul fără permis de conducere, polițiștii au luat măsura reținerii conducătorului auto pentru 24 de ore.
         În cursul zilei de astăzi, 19 iunie 2024, persoana reținută va fi prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.
***
        
        
 
 
 
EVENIMENT RUTIER
 
 
         La data de 18 iunie 2024, în jurul orei 12:40, pe bulevardul Henri Coandă din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.
 
         Din verificările preliminare efectuate de polițiștii de la Biroul Rutier Galați s-a stabilit că un bărbat de 49 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a efectuat manevra de mers înapoi pe aleea de acces în zona depozitelor comerciale situate între bulevardul Henri Coandă și Drumul de Centură. În momentul în care a pătruns pe bulevard, autoturismul său a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat de 30 de ani, care circula pe banda numărul 1, având direcția de deplasare dinspre strada George Coșbuc către strada Traian Vuia.
         În urma impactului, al doilea autoturism a fost proiectat într-o autoutilitară condusă de un tânăr de 19 ani, care se afla oprită pe aleea de acces în depozite pentru a acorda prioritate vehiculelor de pe bulevardul Henri Coandă.
         Accidentul a dus la rănirea bărbatului de 30 de ani, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
         Toți cei trei conducători auto dețineau permise de conducere valabile, iar testările alcoolscop au avut rezultate negative în toate cazurile.
         Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.         
 
 
***
 
 
 
 
 
BĂRBAT REȚINUT PENTRU VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE
 
        
         La data de 17 iunie 2024, la ora 14:10, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Berești Meria au fost sesizați prin apel la SNUAU 112 de către o femeie de 41 de ani, din satul Ciureștii Noi, comuna Bălășești, județul Galați, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de concubinul său, un bărbat de 33 de ani, la adresa de domiciliu.
         Polițiștii au ajuns rapid la fața locului și au constatat că cele sesizate se confirmă. Apelantei i se acordau îngrijiri medicale de către echipajul de la ambulanță, deoarece prezenta urme vizibile de violență la nivelul capului. Victima a fost apoi transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate și ulterior condusă la Serviciul de Medicină Legală Galați, în vederea efectuării expertizei medico-legale.
         Având în vedere că exista un risc iminent de repetare a agresiunii, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, interzicându-i concubinului să se apropie sau să contacteze victima în vreun fel.
         A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie. În data de 18 iunie 2024, după administrarea probelor în cadrul anchetei penale, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Berești au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore.
         După prezentarea acestuia la Judecătoria Târgu Bujor, judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea formulată de polițiști și de prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, dispunând măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 
 
 
 
***
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii