Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați La volan sub influența alcoolului

ro

21 Jun, 2024 14:46 291 Marime text
Nr. 44417 din 21 iunie 2024
 
                                                                                                                                                                                     
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
 
 
         La data de 20 iunie 2024, în jurul orei 17:08, pe Drumul de Centură din municipiul Galați, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane.
         Polițiștii de la Biroul Rutier Galați au stabilit că un bărbat de 59 de ani, din municipiul Galați, în timp ce se afla la volanul unui autoturism în curtea unui service auto situat pe Drumul de Centură, a pătruns pe drumul prioritar și a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un bărbat de 46 de ani, din aceeași localitate, care circula dinspre strada Prelungirea Brăilei către strada Brăilei.
         În urma evenimentului rutier, ambii conducători auto au fost răniți și transportați la spital pentru îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
         La testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv doar în cazul bărbatului de 59 de ani, cu o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. La unitatea medicală i-au fost prelevate mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
         În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         Pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, vor fi cercetați alți doi bărbați care au fost depistați la data anterior menționată de polițiști în traficul rutier, în timp ce conduceau autovehiculele după ce au consumat băuturi alcoolice.
         Primul dintre aceștia, un bărbat de 42 de ani, din municipiul Galați, a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, în jurul orei 19:30, după ce ar fi acroșat un alt autovehicul care se afla parcat pe strada Furnaliștilor, din municipiul Galați, eveniment soldat doar cu pagube materiale.
         La testarea cu aparatul etilotest valoarea indicată a fost de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Cel de-al doilea, în vârstă de 60 de ani, din municipiul Tecuci, a fost depistat de polițiștii de la Biroul Rutier Tecuci, în jurul orei 23:50, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din localitatea de domiciliu.
         Rezultatul la testarea alcoolscop a fost de 1,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Persoanele depistate au fost conduse la unități spitalicești unde le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
        
***
 
         MANDAT DE ARESTARE, PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI
 
         La data de 20 iunie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au depistat pe raza municipiului Galați, un bărbat în vârstă de 22 de ani, din aceeași localitate, față de care Tribunalul Galați a emis la data de 17.06.2024 un mandat de arestare preventivă, într-o cauză penală în care a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 9 luni și 20 de zile de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul stupefiantelor.
         Întrucât cel în cauză se sustrăgea executării mandatului fusese dat în urmărire națională din data de 19.06.2024.
         Bărbatul au fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.
***
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii