Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați UPDATE la știrea transmisă în Buletinul informativ din data de 15 mai 2024

ro

16 May, 2024 13:00 280 Marime text
Nr. 44390 din 16 mai 2024
 
                                                                            
                                                                   
          UPDATE la știrea transmisă în Buletinul informativ din data de 15 mai 2024:                                                                                                                                                                  
         „PERSOANE REȚINUTE PENTRU LIPSIRE  DE LIBERTATE ÎN MOD ILEGAL, LOVIREA SAU ALTE VIOLENȚE ȘI TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE
 
 
         La data de 13 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești au fost sesizați, prin apel la S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că un copil a fost agresat fizic în satul Jorăști, comuna Jorăști, din județul Galați.      
         În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Poliției Oraș Târgu Bujor și Secției 5 Poliție Rurală Rădești, a rezultat că la data respectivă, în jurul orei 13:30, un minor, de 11 ani, în timp ce se deplasa pe un drum comunal spre domiciliul său din aceeași localitate, în fața unui imobil, ar fi fost chemat de către un bărbat, de 30 de ani, să vină la el, sub pretextul că-i va oferi o sumă de bani.
         Ajuns în dreptul bărbatului, acesta l-ar fi apucat de mână și l-ar fi ținut, contrar voinței minorului. Din curtea imobilului ar fi ieșit un alt bărbat, de 61 de ani, care, la rândul său, l-ar fi imobilizat pe minor, după care l-ar fi lovit în repetate rânduri cu un bici, la nivelul corpului și al capului, provocându-i suferințe fizice și leziuni.
         În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
         În urma probatoriului administrat, la data de 14 mai 2024, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei doi bărbați.
         În cursul zilei de astăzi, 15 mai, aceștia vor fi prezentați la Judecătoria Târgu Bujor, în vederea dispunerii măsurii arestării preventive.”
 
         În data de 15 mai 2024, Judecătoria Târgu Bujor a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbați, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
                                                          ***
 
UPDATE la știrea transmisă în Buletinul informativ din data de 15 mai 2024:
 
„REȚINUT PENTRU TÂLHĂRIE
 
        
         La data de 13 mai 2024, în jurul orei 18:05, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci au fost sesizați, prin apel la S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o femeie ar fi fost victima unei infracțiuni de furt, săvârșită în municipiul Tecuci, din județul Galați.
         În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii, fiind vorba de un bărbat, de 40 de ani, din comuna Nicorești, județul Galați, care, s-ar fi apropiat de femeia, de 73 de ani, din spate, și i-ar fi smuls lănțișorul de la gât, în timp ce aceasta se afla în dreptul ușii de acces în scara imobilului în care domiciliază.
         După administrarea probatoriului în cauza penală, la data de 14 mai 2024, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbat, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 15 mai, să fie prezentat la Judecătoria Tecuci, în vederea dispunerii măsurii arestării preventive.”
 
         În data de 15 mai 2024, Judecătoria Tecuci a dispus arestarea preventivă a bărbatului în vârstă de 40 de ani, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
***
 
AREST LA DOMICILIU PENTRU SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNILOR DE PUNEREA ÎN CIRCULAȚIE SAU CONDUCEREA UNUI VEHICUL NEÎNMATRICULAT ȘI CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANȚE
 
 
         La data de 3 mai 2024, în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat în flagrant delict un bărbat de 35 de ani, din localitatea Pechea, județul Galați, în timp ce conducea autoturismul, pe raza aceleași localități, având o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare înregistrată de aparatul etilotest în momentul depistării.
         De asemenea, polițiștii au stabilit că autoturismul pe care îl conducea bărbatul nu este înmatriculat, motiv pentru care au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
         În urma administrării probatoriului în cauza penală, în data de 14 mai 2024, polițiștii au luat măsura reținerii conducătorului auto pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 15 mai a.c., instanța de judecată a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.
 
***
BĂRBAT REȚINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE
 
         În data de 14 mai 2024, în jurul orei 22:20, o tânără de 22 de ani din satul Toflea, comuna Brăhășești, județul Galați, i-a sesizat telefonic pe polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci, cu privire la faptul că fostul concubin s-ar fi prezentat la domiciliul acesteia și ar fi amenințat-o cu acte de violență.
         În urma deplasării la fața locului, polițiștii au stabilit că cele sesizate se confirmă, în sensul că bărbatul, în vârstă de 26 de ani, față de care Judecătoria Tecuci a emis în data de 22 noiembrie 2023, un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni, s-ar fi prezentat la domiciliul femeii și, pe fondul unor discuții în contradictoriu, i-ar fi adresat acesteia o serie de amenințări.
         Polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești prin încălcarea ordinului de protecție și amenințare și, în urma administrării probatoriului, în data de 15 mai a.c. au luat față de bărbat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de azi, 16 mai a.c., acesta urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, cu prepunerea luării unei măsuri preventive.
 
***
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii