Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați UPDATE la știrea transmisă în Buletinul informativ din data de 16 mai 2024

ro

17 May, 2024 12:08 215 Marime text
Nr. 44391 din 17 mai 2024
 
                                                                                                                                                    
          UPDATE la știrea transmisă în Buletinul informativ din data de 16 mai 2024:                                                                                                                                                                  
„BĂRBAT REȚINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE
 
         În data de 14 mai 2024, în jurul orei 22:20, o tânără de 22 de ani din satul Toflea, comuna Brăhășești, județul Galați, i-a sesizat telefonic pe polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci, cu privire la faptul că fostul concubin s-ar fi prezentat la domiciliul acesteia și ar fi amenințat-o cu acte de violență.
         În urma deplasării la fața locului, polițiștii au stabilit că cele sesizate se confirmă, în sensul că bărbatul, în vârstă de 26 de ani, față de care Judecătoria Tecuci a emis în data de 22 noiembrie 2023, un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni, s-ar fi prezentat la domiciliul femeii și, pe fondul unor discuții în contradictoriu, i-ar fi adresat acesteia o serie de amenințări.
         Polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești prin încălcarea ordinului de protecție și amenințare și, în urma administrării probatoriului, în data de 15 mai a.c. au luat față de bărbat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de azi, 16 mai a.c., acesta urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, cu prepunerea luării unei măsuri preventive.”
 
         La data de 16 mai a.c., față de bărbat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
***
CONTROL JUDICIAR PENTRU VĂTĂMARE CORPORALĂ DIN CULPĂ, CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI PĂRĂSIREA LOCULUI ACCIDENTULUI
 
         La data de 14 mai 2024, în jurul orei 12:27, polițiștii Serviciului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 25, în interiorul localității Drăgănești din județul Galați.
         Din verificările efectuate, aceștia au stabilit că un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din localitatea Drăgănești, în timp ce se deplasa pe drumul menționat, dinspre municipiul Tecuci către municipiul Galați, ajungând la intersecția cu DC 66, ar fi virat stânga pe drumul comunal, moment în care ar fi surprins și accidentat o femeie de 39, din  aceeași localitate, care se deplasa pe partea carosabilă a drumului.
         Femeia a fost preluată de echipajul sosit la fața locului și transportată la Spitalul Municipal “Anton Cincu” din Tecuci, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
         După producerea accidentului, conducătorul auto ar fi plecat cu autoturismul de la fața locului, pe care l-ar fi dus în curtea locuinței sale și s-ar fi întors la fața locului fără mașină, așteptând sosirea echipajelor de poliție. Rezultatul testării bărbatului cu aparatul etilotest a fost de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior acesta a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a valorii alcoolemiei.
         În urma administrării probatoriului în cauza penală în care polițiștii au efectuat cercetări sub aspectul infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci a dispus față de conducătorul auto măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
                                                         ***
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii