Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

ro

03 Jun, 2024 15:41 367 Marime text
                                                        Nr. 12205 din 03 Iunie 2024
 
 
 
 
                                                BULETIN DE PRESĂ                 
 
        Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier 
În cursul zilei de 01 iunie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier au oprit, pentru verificări, un șofer în vârstă de 22 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a reieșit că tânărul conducea un autoturism având dreptul de conducere suspendat.
 
În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având dreptul de a conduce cu restricții-suspendat”.
 
 
***
În cursul zilei de 02 iunie a.c., polițiștii rutieri au depistat în trafic, doi șoferi cu vârste de 19 ani, respectiv 30 de ani, din comuna Andrășești și municipiul Slobozia,  în timp ce conduceau mopede neînregistrate pe raza localităților de domiciliu.
De asemenea, polițiștii au constatat în urma verificărilor efectuate faptul că cei doi bărbați conduceau mopedele neînmatriculate și fără a fără a poseda permise de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat” și“conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier de către o persoană care nu posedă permis de conducere”
 
 
***
 
 
       Ordin de protecție încălcat de un bărbat în vârstă de 49 de ani
La data de 02 iunie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat din municipiul Fetești, cu privire la faptul că fratele acestuia, în vârstă de 49 de ani, din municipiul Fetești ar fi încălcat ordinul de protecție dispus de Judecătoria Fetești.
În baza sesizării s-a constituit echipa operativă, care s-a deplasat la fața locului și l-a identificat pe bărbatul de 49 de ani, care a declarat faptul că ar fi venit la domiciliul mamei sale, în vârstă de 78 de ani, deși a avut la cunoștință măsurile impuse de Ordinul de Protecție.
În urma unei sentințe civile emisă de Judecătoria Fetești s-a stabilit ca pentru o perioadă de 6 luni, bărbatul să păstreze o distanță de 50 metri față de mama sa și de locuința acesteia.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii “încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție.”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii