Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița S-a destructurat o grupare infracțională, specializată în furturi, care ar fi acționat în județele Ialomița, Dâmbovița și Călărași

ro

05 Jun, 2024 15:29 369 Marime text
Nr. 12209 din 05 Iunie 2024
 
 
GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN FURTURI, DESTRUCTURATĂ DE POLIȚIȘTI
 
 La data de 4 iunie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au destructurat o grupare infracțională, specializată în furturi, care ar fi acționat în județele Ialomița, Dâmbovița și Călărași.
Astfel, în cursul anului 2024, mai multe persoane s-ar fi constituit într-o grupare infracțională, specializată în infracțiuni de furt din societăți comerciale, dezvoltând conexiuni infracționale, relații ierarhice și evoluând constant la nivel organizatoric, în vederea săvârșirii infracțiunilor.
În fapt, în noaptea de 3 spre 4 iunie a.c., persoanele în cauză ar fi pătruns în incinta unei societăți din județul Dâmbovița, de unde ar fi sustras un seif.
La data de 4 iunie a.c., în vederea probării activității infracționale și pentru individualizarea participației penale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiuni de furt calificat, din societăți comerciale.
În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe articole vestimentare și documente utile cauzei.
În urma probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore față de două persoane, de 19 ani și 38 de ani, ambele bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, acestea urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.
Cele două persoane reținute au fost introduse în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.
Activitatea a beneficiat de suportul tehnic de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub coordonarea directă a procurorului  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii