Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:32 28 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Siguranța în mediul online

ro

24 Feb, 2023 13:38 644 Marime text
Nr. 102.071 din 24 Februarie 2023
 
 
 
SIGURANȚA ÎN MEDIUL ONLINE
           
 
Protejează-ți calculatorul cu programe specializate gen antivirus sau antimalware pentru a evita furturile de informații personale! Dacă folosești un calculator în comun cu alte persoane atunci nu uita să te deconectezi înainte de a pleca din fața acestuia!
 
Navighează numai pe site-uri pe care le cunoști! Nu răspunde solicitărilor primite în email-uri de la persoane necunoscute!
 
Plata pe internet este indicat să aibă loc pe site-uri securizate. Pentru verificare căutați în bara de adresă existența simbolului unui lacăt urmat de https! Doar acestea pot confirma siguranța paginii de internet.
 
Parolele și codurile PIN trebuie să fie ținute în siguranță! Nu folosi aceeași parolă pentru mai mult de un cont și nu folosi niciodată parola de la bancă pentru alte site-uri! Alege parole pe care nimeni nu le poate ghici! NU folosi cuvinte care pot fi ușor de intuit!
 
Atunci când folosești site-uri de socializare, nu oferi foarte multe detalii personale – infractorii pot să folosească informațiile furnizate precum un puzzle și apoi să le folosească pentru a-ți provoca pagube!
 

NU DIVULGA DATELE PERSONALE!
 
Sunt ale tale, nu trebuie să le afle nimeni!
 
Dacă infractorii găsesc acte sau hârtii cu datele tale personale atunci ei se pot folosi de acestea pentru diferite activități infracționale.
 
Datele pe care aceștia le pot utiliza sunt: nume, prenume, data nașterii, adresa de domiciliu, detalii privind contul din bancă.
 
Aceste date trebuie să ramână private, atât în mediul ONLINE, cât și în mediul OFFLINE.

 
Hârtiile tăiate sau distruse care conțin informații personale  pot fi utilizate cu ușurință de către infractori, în special chitanțe, hârtii din partea băncii și altă corespondență financiară. Doar câteva detalii personale din aceste hârtii pot furniza toate informațiile necesare comiterii unor fraude de identitate.
 
Nu oferi niciodată parolele, datele personale sau bancare prin telefon sau prin email! Dacă ești abordat printr-o asemenea modalitate contactează de urgență banca și comunică acest lucru!
 
         
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii