Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Un tânăr în vârstă de 17 de ani, din comuna Bărbulești se deplasa cu un autoturism în comuna Jilavele

ro

17 May, 2024 11:12 302 Marime text
 
                                                        Nr. 12191 din 17 Mai 2024
 
BULETIN DE PRESĂ 
 
           Din activitatea polițiștilor rutieri
 
În cursul zilei de 16 mai a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției nr.4 Poliție Rurală Coșereni au oprit în trafic, un tânăr în vârstă de 55 de ani, din județul Bacău, având dreptul de conducere suspendat.
 
Polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
 
 
***
 
La data de 17 mai a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției nr.5 Poliție Rurală Jilavele în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier au oprit, pentru verificări, un tânăr în vârstă de 17 de ani, din comuna Bărbulești, care se deplasa cu un autoturism în comuna Jilavele.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
 
De asemenea, s-a constatat că autoturismul condus de tânărul de 17 ani ar fi sustras autotursimul de la un tânăr în vârstă de 19 ani.
 
Polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de“furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.”
 
 
***
 
 
             SĂPTĂMÂNA  “ȘCOALĂ ÎN SIGURANȚĂ”
 
În perioada 14-17 mai a.c, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au derulat proiectul, inițiat în plan național, de Direcția Siguranța Școlară,  sub denumirea “Școală în Siguranță”. În județul Ialomița, acesta se desfășoară la nivelul unităților de învățământ preuniversitar.
Scopul acestor activități este reprezentat de creșterea gradului de conștientizare a elevilor, părinților și cadrelor didactice cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim.
În cadrul proiectului au fost abordate subiecte de importanță pentru siguranța școlară, precum prevenirea violenței în mediul școlar, prevenirea faptelor de bullying/ cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică, a consumului și traficului de droguri în rândul elevilor, precum și prevenirea  infracțiunilor la viața sexuală și violarea vieții private.
Activitățile polițiștilor ialomițeni, cu sprijinul partenerilor instituționali, vor continua în perioada 20 – 24 mai a.c. cu Săptămâna Prevenirii Criminalității, eveniment național de tradiție inițiat de Institutul de Cercetare și prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii