Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:09 28 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

12 Jan, 2024 11:54 689 Marime text
Nr. 37.620 din 12 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ 12.01.2024
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 11 ianuarie 2024 poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 190 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 83 evenimente, dintre care 74 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost aplicate 196 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 77.250 de lei și au fost constatate 23 de infracțiuni.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 permise de conducere și retrase 18 certificate de înmatriculare.
 
 

 
 
UPDATE://BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTI
La data de 10 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au reținut un bărbat de 36 de ani bănuit de comiterea infracțiunii prevăzută de art. 47, alin . 1 din Legea nr. 217/2003 (încălcarea obligațiilor dispuse de o instanță de judecată prin ordin de protecție).
În urma probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști  pentru o perioadă de 24 de ore.
La data de 11 ianuarie 2024, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău și Judecătoriei Hârlău, ocazie cu care instanța de judecată a dispus luarea măsurii arestării preventive a bărbatului pentru 30 de zile.
 
          ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII RUTIERI IEȘENI
La data de 11 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi executat o acţiune, pe raza municipiului Iaşi, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv a celor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor.

Au fost obținute următoarele rezultate:
  • Au fost legitimate 38 de persoane;
  • Au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 6 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 35 pentru alte abateri;
  • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 18.490 de lei;
  • Au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 6 pentru neacordare prioritate pietoni, iar unul pentru altă abatere;
  • Au fost retrase trei certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, un tânăr de 28 de ani a condus auto în municipiul Iași, iar la trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, nu a oprit și nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, care se afla angajat regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Astfel, acesta a fost sancţionat contravenţional conform OUG nr. 195/2002 şi s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere pe o perioadă de 60 zile.
 
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 11 ianuarie 2024, în cadrul Programului preventiv – educativ „Şcoala Siguranţei Tedi”, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au organizat şi desfăşurat o activitate educativ – preventivă la Şcoala Gimnazială ,,George Călinescu” din Iaşi.
Cu această ocazie, poliţiştii au transmis informații privind prevenirea, recunoaşterea și gestionarea fenomenului de bullying: tipurile de bullying, participanţii la fenomenul de bullying, relaţiile dintre colegi.
Au participat 28 de elevi și un cadru didactic.
*
La data de 11 ianuarie 2024, în baza Programului cadru de prevenire a victimizării minorilor, a Proiectului ,,Plecatul de acasă nu este o soluţie!” și a Proiectului ,,R.E.S.P.E.C.T.” ONLINE ŞI OFFLINE, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi și Biroului Siguranță Școlară Iași au organizat şi desfăşurat patru activități informativ – preventive la Școala Gimnazială ,,Gh. I. Brătianu” din Iaşi.
Polițiștii au transmis informații cu privire la siguranţa personală pentru a nu deveni victime ale infractorilor (să evite persoanele care manifestă un comportament agresiv, să nu consume băuturi alcoolice sau substanţe cu efecte psihoactive şi să evite însoţirea persoanelor necunoscute); siguranţa în mediul online, unde s-au transmis informații cu privire la măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru conştientizarea si promovarea principiilor unui Internet mai sigur, s-a recomandat evitarea postării informaţiilor sau fotografiilor personale în mediul on-line; prevenirea traficului de persoane.
Elevilor le-au fost transmise informaţii despre serviciile de care pot beneficia: au fost informaţi că pot suna gratuit la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, pot scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro şi pe platforma online organizaţiei https://www.116111.ro/.
Totodată, au fost discutate aspecte ce țin de conştientizarea riscurilor şi consecinţelor (fizice, psihologice, juridice) ale faptelor din sfera cyberbullying-ului şi a infracţiunii de violare a vieţii private; familiarizarea cu principalele forme ale fenomenului de cyberbullying.
Au participat 150 de elevi și 5 cadre didactice.
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII PĂȘCĂNENI
La data de 11 ianuarie 2024, în baza Planului Local de Acţiune – Cadru pentru creşterea gradului de siguranţă elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a Programului Cadru de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au desfăşurat o activitate educativ – preventivă la Liceul Teoretic „Miron Costin” din municipiul Paşcani.
Cu această ocazie, poliţiştii au transmis informații privind violenţa, delicvenţa juvenilă şi bullying-ul, activitatea având ca scop creşterea gradului de informare al elevilor pentru prevenirea delincvenţei juvenile, reducerea riscului de victimizare, prevenirea infracţiunilor, în special a celor cu violenţă, factorii care le determină, răspunderea penală şi urmările acestora.
Au participat 26 de elevi și un cadru didactic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii