Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 14.12.2021

ro

14 Dec, 2021 10:34 648 Marime text
Nr. 68.780 din 14 decembrie 2021
 
 
BULETIN DE PRESĂ 14.12.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 13 decembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 160 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 35 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 19 acţiuni şi s-a intervenit la 75 de evenimente, dintre care 61 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 39 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 162 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 64.248 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
 
La data de 13 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat de 34 de ani, bănuit de tentativă la tâlhărie calificată şi tâlhărie calificată.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 25 noiembrie a.c., acesta ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-un magazin din municipiul Iaşi.
 
De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că, la aceeaşi dată, acesta i-ar fi smuls telefonul din mână unei femei, prejudiciul fiind recuperat şi restituit persoanei vătămate.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 13 decembrie a.c., un bărbat de 43 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Dolheşti, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi părăsit partea carosabilă.
 
În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate.

ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 13 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.525 de lei, dintre care 6 pentru abateri săvârşite de pietoni, 6 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor şi 25 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 7 permise de conducere.
 
Spre exemplu, un bărbat de 32 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat strada Nicolina, din municipiul Iaşi, prin loc nepermis pietonilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii