Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 15.06.2022

ro

15 Jun, 2022 09:56 456 Marime text
Nr. 110.461 din 15 iunie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 15.06.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 14 iunie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 35 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 106 evenimente, dintre care 97 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 36 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 207 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 105.356 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 32 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
 
 
CERCETĂRI ÎNTR-UN DOSAR PENAL DE LOVIRE, DISTRUGERE ȘI TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 14 iunie a.c., cinci tineri ar fi pătruns într-o societate, din municipiul Pașcani, ar fi lovit alte persoane și ar fi distrus mai multe bunuri, tulburând totodată ordinea și liniștea publică.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 iunie a.c., trei dintre tinerii bănuiți de comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști, pentru 24 de ore.
La data de 15 iunie a.c., aceștia vor fi prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.
Cercetările sunt continuate.
 
BĂRBAT BĂNUIT DE FURT, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI
La data de 14 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au identificat un bărbat de 62 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la aceeași dată, bărbatul ar fi sustras borseta unui minor, pe care acesta ar fi lăsat-o pe o bancă.
Prejudiciul a fost recuperat parțial, fiind restituit persoanei vătămate.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS, FALS ȘI UZ DE FALS
La data de 14 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani au oprit pentru control, pe raza comunei Alexandru Ioan Cuza, un autoturism condus de un bărbat de 62 de ani.
Bărbatul a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile din Italia, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului.
De asemenea, din verificări a rezultat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, iar cercetările sunt continuate.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR DE LA SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ
La data de 14 iunie a.c, polițiștii Biroului pentru Siguranță Școlară Iași au desfășurat activități preventive, la Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații ”Gheorghe Mârzescu”, din municipiul Iași, pentru creșterea gradului de siguranță și informare a elevilor.
Astfel, au fost transmise elevilor recomandări cu privire la principalele măsuri ce trebuie cunoscute și aplicate pentru a evita victimizarea și au fost oferite informații utile pentru prevenirea traficului de persoane, a traficului și consumului de droguri.
Totodată, au fost distribuite 20 de pliante cu informații preventive, referitoare la tematica abordată.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 14 iunie a.c., în cadrul proiectului “Mai bine informat pentru a nu fi înşelat”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, pe Esplanada Nicolina, din municipiul Iași.
Scopul proiectului este acela de a creşte gradul de informare a populaţiei, pentru a reduce numărul de victime ale infracţiunilor de înşelăciune.
În cadrul activităţii de ieri, au fost distribuite 200 de pliante cu informaţii adresate cetăţenilor referitoare la cunoaşterea metodelor de înşelăciune folosite de infractori, modul în care aceştia acţionează şi mijloacele folosite pentru a fi cât mai credibili.
Cetăţenii au primit recomandări utile pentru prevenirea fraudelor în cazul tranzacţiilor online cu cardul bancar şi au fost sfătuiţi să nu comunice datele înscrise pe card persoanelor necunoscute şi să nu completeze formulare primite online în scopul comercializării diverselor produse.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii