Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Polițiștii sibieni continuă acțiunile specifice

ro

25 Jun, 2024 12:42 228 Marime text
Nr. 150 din 25 iunie 2024
 
SINTEZA PRINCIPALELOR ACȚIUNI
DERULATE ÎN MINIVACANȚA DE RUSALII
 
În perioada 21 – 24 iunie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu s-au desfășurat 54 de acțiuni punctuale, polițiștii intervenind la 360 de evenimente, dintre care 290 sesizate prin apel 112.
Au fost constatate 49 de infracțiuni și au fost aplicate 792 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 350.000 de lei.
În perioada menționată, polițiștii sibieni au fost solicitați să intervină în 57 de cazuri de violență domestică, cu această ocazie fiind emise 5 ordine de protecție provizorii.
 
Pe linie rutieră, polițiștii sibieni au constatat 25 de infracțiuni la regimul circulației, au reținut 80 de permise de conducere, au retras 50 de certificate de înmatriculare și au aplicat 700 de sancțiuni contravenționale în valoare de 250.000 de lei.
Cele mai multe infracțiuni constatate la regimul rutier au fost cele de conducere sub influența alcoolului.
 
Exemple semnificative:
La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 03.00, în Șeica Mică, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 30 de ani, testarea alcoolscopică a șoferului indicând un rezultat de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 11.00, pe strada Câmpului din localitatea Porumbacu de Sus, polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 25 de ani, din localitatea Sărata, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În prezent, bărbatul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335, aliniatul 1 din Codul penal.
 
La aceeași dată, în jurul orei 14.30, în localitatea Nocrich, o sibiancă în vârstă de 62 de ani, a condus un autoturism pe DJ 106 având o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Femeia a fost însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 15.30, în afara localității Merghindeal, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 105 de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Sibiu.
În urma testării șoferului cu aparatul din dotare, au rezultat indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul  fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 
La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 20.00, în Biertan, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 141B de către un medieșean, în vârstă de 53 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 23 iunie a.c., în jurul orei 18.00, în Șura Mică, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106B de către un bărbat în vârstă de 41 de ani, din județul Alba.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
Polițiștii sibieni continuă acțiunile specifice pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor, dar şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii