Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Violență în familie, un bărbat a fost reținut

ro

15 May, 2024 11:17 488 Marime text
 Nr. 101 din 15 mai 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Violență în familie, un bărbat a fost reținut
 
La data de 13 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au reținut un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Jina, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a măsurilor dispuse prin ordin de protecție provizoriu.
În fapt, la data de 11 mai a.c., polițiștii secției amintite au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu, valabil timp de 5 zile, după ce au constatat că acesta și-ar fi agresat fosta soție, în cauză fiind deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
La data de 13 mai a.c., în jurul orei 20.00, aflându-se sub influența alcoolului, bărbatul ar fi pătruns fără drept în imobilul unde locuiește femeia, încălcând astfel una dintre obligațiile impuse prin ordinul de protecție provizoriu și anume interdicția de a se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri de fosta soție.
În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. La data de 14 mai a.c., la nivelul unității de parchet competente, s-a dispus aplicarea față de persoana în cauză a măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.
 
Reținut, după ce ar fi folosit ilegal cardul bancar al prietenului său
La data de 13 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 55 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, respectiv efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
În fapt, bărbatul este bănuit că, în cursul lunii martie a acestui an, profitând de neatenția unui amic, i-ar fi sustras un card bancar pe care l-ar fi utilizat apoi pentru a efectua retrageri repetate și plăți la comercianți.
Prejudiciul în cauză s-a stabilit la suma de 25.000 de lei.
În baza probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. La data de 14 mai a.c., la nivelul unității de parchet competente, s-a dispus aplicarea față de sibian a măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
 
Alcool la volan
La data de 14 mai a.c., în jurul orei 03.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu l-au testat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism condus pe strada Ecaterina Varga, un localnic în vârstă de 39 de ani.
Rezultatul testării a indicat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii