Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:41 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș Buletin informativ

ro

27 Sep, 2023 13:30 640 Marime text
În perioada 26.09.2023, ora 08:00 – 27.09.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 52 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
(ora 15:28) Colegii noștri de la Punctul de Lucru Rociu, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, au acționat în comuna Mozăceni, satul Babaroaga, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că ardea în dezvoltare vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 8.000 mp, incendiul afectând și o locuință. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime. Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite.
(ora 16:21) Pompierii au intervenit în comuna Căteasca, strada Principală, în urma unei sesizări de incendiu izbucnit la o hală. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale și au ars aproximativ 70 kg paleți din lemn, 12 bucăți policarbonat și mobilier de grădină, fiind afectate și două autoturisme. În urma evenimentului nu au rezultat victime.
(ora 17:18) Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit în orașul Costești, zona Pârvu Roșu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o combină de recoltat. Până la sosirea forțelor de intervenție, pentru stingerea incendiului a acționat aparținătorul cu stingătoarele din dotarea utilajului, pompierii intervenind pentru lichidarea eventualelor focare ascunse. În urma evenimentului nu au rezultat victime.
 
În perioada supusă analizei, pompierii argeșeni, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au acționat pe teritoriul județului pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii de vegetație. În urma acestora a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 2.900 mp și au ars cinci pomi fructiferi și cinci stâlpi ai unui gard din lemn. Acestea s-au produs, după cum urmează:
- comuna Micești, au ars aproximativ 100 mp de vegetație uscată;
- comuna Râca, 800 mp de vegetație uscată, cinci pomi fructiferi dintr-o livadă și cinci stâlpi ai unui gard din lemn;
- orașul Ștefănești, 2.000 mp de vegetație uscată.
 
Având în vedere situația prezentată anterior, dar și gradul de uscăciune a vegetației, facem un apel la cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea arderilor necontrolate.
Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
 

❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
În intervalul de referință, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pe teritoriul județului și în cazul a șase evenimente rutiere, în care colegii noștri au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea îngrijirilor medicale la nevoie, alături de echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Argeș. În aceste incidente au fost implicate 12 vehicule și au rezultat opt victime, iar pentru trei dintre acestea a fost nevoie și de transport la spital.
De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 30 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii