Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș Buletin informativ

ro

02 Oct, 2023 11:13 687 Marime text
În perioada 29.09.2023, ora 08:00 – 02.10.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 146 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
 
29.09.2023
(ora 22:28) Secția de Pompieri Costești și Punctul de Lucru Izvoru, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au intervenit în comuna Ungheni, strada Mica, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Forțele de intervenție au constatat că ardea generalizat un fânar pe o suprafață de aproximativ 30 mp în care se afla depozitată o cantitate de circa 300 kg de plante furajere și un metru cub de lemne. Incendiul prezenta pericol de propagare la casele învecinate, însă prin intervenția promptă a salvatorilor s-a reușit oprirea din dezvoltare a acestuia. În urma incidentului nu au rezultat victime.
        
În intervalul supus analizei, pompierii argeșeni, alături de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit în nouă situații pentru stingerea arderilor necontrolate la vegetația uscată. În urma evenimentelor a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 39.000 mp. Echipajele ISU Argeș au acționat, după cum urmează:
- orașul Costești, au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată;
- comuna Aninoasa, au ars aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată;
- comuna Căldăraru, au ars aproximativ 1.500 mp de vegetație uscată și trei pomi fructiferi;
- comuna Hârsești, au ars aproximativ 6.000 mp de vegetație uscată;
- comuna Buzoiești, au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată și circa 10.000 mp de miriște;
- comuna Stolnici, au ars aproximativ 3.500 mp de vegetație uscată și circa 600 kg deșeuri menajere;
- comuna Lunca Corbului, au ars aproximativ 10.500 mp de vegetație uscată.
 
Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
 
În intervalul de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la șase evenimente rutiere în care au fost implicate 11 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma accidentelor au fost identificate zece victime, iar în cazul a nouă dintre acestea a fost necesar transportul ulterior la spital. Din nefericire, unul dintre evenimentele rutiere s-a soldat și cu decesul unei persoane.
 
01.10.2023
(ora 14:34) Echipajul pirotehnic al ISU Argeș a intervenit în localitatea Arefu, pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul în vederea depozitării și distrugerii ulterioare a unui proiectil de calibrul 75 mm. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că muniția era fără focos, trecută prin gură de foc și cu proveniență din Primul Război Mondial.
REAMINTIM CETĂȚENILOR:
Nu atingeți aceste elemente;
Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;
 Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.
De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 93 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.     
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
        
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii