Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 17 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

22 Jan, 2024 12:24 468 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 19.01.2024, ora 08:00 – 22.01.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 148 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII:
          20.01.2024
          (ora 12:26) Patru echipaje de pompieri de la Detașamentul Mioveni au acționat în comuna Țițești, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Echipajele operative ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifesta generalizat la construcție, pe aproximativ 30 mp. Incendiul a fost lichidat prompt de către pompieri, iar în urma producerii evenimentului nu au rezultat victime.
 
          21.01.2024
         (ora 21:13) Pompierii de la Detașamentul Câmpulung au fost solicitați să intervină în municipiul Câmpulung, aleea Pescăreasa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. Forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la coșul de fum al unei locuințe, iar prin intervenția promptă s-a reușit lichidarea rapidă a incendiului și protejarea imobilului. Până la sosirea pompierilor, cinci persoane s-au evacuat singure din locuință, niciuna dintre acestea neavând nevoie de asistență medicală.
         Pentru prevenirea producerii incendiilor și a altor situații de urgență, ISU Argeș recomandă cetățenilor să aibă în vedere respectarea următoarelor recomandări cu caracter general:
– Nu folosiţi instalaţiile electrice cu defecţiuni, improvizaţii sau cu izolația îmbătrânită;
– Nu folosiţi sobe şi alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi  folosirea lichidelor inflamabile la aprinderea focului;
– Verificaţi coşurile și burlanele de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic;
– Asiguraţi unelte pentru deszăpezirea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie;
– Nu utilizaţi foc deschis în locuri cu pericol de incendiu (la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie, respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile) şi pe timp de vânt; prepararea hranei prin utilizarea focului deschis se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la vecinătăţi;

– Acordați o atenție sporită asupra jocului copiilor cu focul;
– Evitați fumatul în locuință, atunci când există pericolul să adormiți cu țigara aprinsă.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
          În data de 20 ianuarie, pompierii de la Detașamentul Pitești au acționat în cinci situații pentru înlăturarea unor crengi și copaci căzuți în municipiul Pitești, folosindu-se de accesoriile din dotarea autospecialelor de intervenție, după cum urmează:
- strada Bucovina, degajarea unui copac căzut pe carosabil, care punea în pericol circulația rutieră;
- strada Carpați, degajarea unui copac căzut într-un parc;
- strada Constructorilor, degajarea unui copac căzut în fața unui bloc;
- strada Fântânii, degajarea crengii unui copac care risca, în cădere, să avarieze un autoturism;

- strada Frații Cătină, degajarea unui copac căzut pe carosabil.
 
         Totodată, în intervalul menționat, colegii noștri au fost solicitați să intervină la șapte evenimente rutiere în care au fost implicate 16 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie, alături de echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș. În urma accidentelor au fost identificate cinci victime, iar după evaluare, trei au fost transportate la spital.
 
         De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 107 situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
                   În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.         
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii