Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

30 May, 2024 11:29 327 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 29.05.2024, ora 08:00 – 30.05.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 45 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII:
         (ora 01:28) Pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Morărești, satul Dedulești, pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară. La fața locului, s-a constatat că flăcările au cuprins aproape în întregime autovehiculul. Nu a fost pericol de propagare a incendiului la vecinătăți, mașina aflându-se pe carosabil. În urma incendiului, nu au fost persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
          (ora 13:19) Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit în comuna Băiculești, în cazul unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma incidentului, unul dintre vehicule a părăsit partea carosabilă și a lovit un gard. Pompierii au asigurat măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol, iar paramedicii SMURD au evaluat și transportat la spital o persoană de sex feminin, în vârstă de 60 de ani, care prezenta un traumatism la cap și acuza dureri la membrul superior drept.
 
          (ora 13:51) Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Pitești a fost solicitat să intervină la un eveniment rutier cu victimă pieton, produs în municipiul Pitești, strada Războieni. Paramedicii au preluat și transportat la spital o persoană de sex masculin, în vârstă de 14 ani, care prezenta un traumatism minor în zona capului.
         
          (ora 14:35) Un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în orașul Ștefănești pentru salvarea unei bovine care a rămas blocată într-un canal de scurgere a apei. În scurt timp, cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialei și un buldoexcavator sosit de la Primăria orașul Ștefănești, bovina a fost extrasă în siguranță din canal.
 
          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 40 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii