Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

11 Jun, 2024 12:01 363 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 10.06.2024, ora 08:00 – 11.06.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 61 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII:
          (ora 19:48) Trei echipaje de salvatori de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, au acționat în comuna Mușătești, strada Câmpului, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau în două încăperi ale unei locuințe, unde au ars bunuri de mobilier și au fost afectate trei ferestre și o ușă. Nu a fost necesară intervenția echipajului medical, în urma evenimentului neînregistrându-se victime.
 
          În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a două incendii izbucnite la vegetația uscată din comunele Bascov și Călinești. În urma producerii celor două evenimente, a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 2.100 mp. În localitatea Călinești, pe lângă vegetația uscată, au mai ars și în jur de 100 kg de plante furajere.
         
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
 
În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină la două evenimente rutiere în care au fost implicate trei vehicule, pompierii asigurându-se de evitarea izbucnirii unor incendii, iar echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au asigurat asistența medicală. În urma incidentelor, au rezultat trei victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului, în niciuna dintre situații nefiind necesar transportul ulterior la spital.
În urma fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii argeșeni au acționat cu forțe și mijloacele de intervenție în cazul a zece misiuni pentru degajarea arborilor căzuți pe mai multe străzi din municipiul Pitești și comunele Dârmănești și Vulturești.
Evenimentele s-au produs, după cum urmează:
- municipiul Pitești, strada George Coșbuc, degajarea unui brad căzut peste fire de electricitate și peste o conductă stradală de gaze, provocând scurgeri de gaze;
- municipiul Pitești, strada Gârlei, degajarea copac căzut peste autoturism;
- municipiul Pitești, strada Constantin Rădulescu Motru, degajarea unui copac căzut peste un autoturism;
- municipiul Pitești, strada Iancu de Hunedoara, degajarea unui copac căzut în zona pietonală;
- municipiul Pitești, strada Ion Agârbiceanu, degajarea unui copac căzut pe un autoturism;
- două solicitări în municipiul Pitești, strada Paltinului. Prima a fost pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism, iar în cea de-a doua situație a fost vorba despre un copac căzut peste trei autoturisme;
-  municipiul Pitești, strada Dobrogeanu Gherea, degajarea unui copac căzut peste un autoturism;
- municipiul Pitești, strada Mitropolit Varlaam, degajarea unui copac căzut pe carosabil.
- comuna Vulturești, unde un copac a căzut peste cablurile de electricitate;
- comuna Dârmănești, unde un copac a căzut pe carosabil și a rănit un cetățean care se deplasa cu bicicleta. A fost vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 69 de ani, conștient, care acuza dureri la cap și în zona toracelui.
 
          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 40 situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii