Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

13 Jun, 2024 12:29 386 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 12.06.2024, ora 08:00 – 13.06.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 48 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII:
          (ora 10:52) Un incendiu a fost sesizat într-o încăpere a unei unități de cazare din localitatea Arefu. În cel mai scurt timp, pompierii au ajuns la fața locului pentru stingerii incendiului care s-a manifestat într-o cameră de aproximativ 20 mp, la elemente combustibile ale unei instalații de încălzire a apei. Nu au fost identificate persoane rănite în urma incidentului.
 
          (ora 12:00) colegii noștri au fost solicitați să intervină în orașul Mioveni pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma lichidării incendiului, pompierii au constat că flăcările au ars vegetația de pe o suprafață de teren de aproximativ 2.000 mp și aproximativ 30 m de gard din lemn. Pe timpul misiunii, nu au fost identificate victime.
 
          (ora 12:37) Pompierii au intervenit în localitatea Călinești cu două autospeciale cu apă și spumă în cazul unui incendiul izbucnit la o anexă gospodărească de aproximativ 100 mp, construită preponderent din materiale combustibile. Flăcările au fost oprite din propagarea la vecinătăți prin intervenția promptă a salvatorilor. În urma evenimentului nu au fost identificate victime.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
În intervalul de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la cinci evenimente rutiere în care au fost implicate zece vehicule, pompierii asigurându-se de evitarea izbucnirii unor incendii și de evacuarea unei persoane blocată în unul din vehicule, iar echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au asigurat asistența medicală. În urma incidentelor, au rezultat cinci victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior, una dintre acestea a avut nevoie de transport la spital.
          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 36 situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii