ISU Argeș - Incendii
ISU Argeș - Incendii
02 Jul, 2024 11:41
ZIUA de Constanta
498
Marime text
BULETIN INFORMATIV
În perioada 01.07.2024, ora 08:00 – 02.07.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 63 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
INCENDII:
(ora 13:07) Patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Albota, strada Cerbu Vale. Echipajele ajunse la locul intervenției, au constatat că ardeau vegetația uscată și miriștea pe o suprafață de aproximativ 2.000 mp, mai multe anexe și astereala acoperișului unei locuințe, pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Paramedicii SMURD au identificat o victimă, căreia i-au acordat primul ajutor calificat și au transportat-o la spital. A fost vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 46 de ani, care prezenta arsuri la membrele inferioare.
(ora 03:21) Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în comuna Bughea de Sus pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. La ajungerea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la acoperișul unei locuințe, care a ars pe o suprafață de aproximativ 150 mp. În urma evenimentului, s-au degradat tavanele a trei încăperi, dar și patru ferestre de termopan. Nu au fost identificate victime.
În perioada supusă analizei, pompierii argeșeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a 11 incendii în urma cărora au ars vegetația uscată, mărăcinișul, lăstărișul și deșeuri menajere de pe o suprafață de teren de aproximativ 50.000 mp.
Acestea s-au produs după cum urmează:
- orașul Topoloveni, aproximativ 500 mp de vegetație uscată;
- comuna Râca, aproximativ 2.500 mp de vegetație uscată și lăstăriș, cu posibilități de propagare la proprietățile învecinate;
- municipiul Pitești, aproximativ 200 mp de vegetație uscată și mărăciniș;
- comuna Micești, aproximativ 200 mp de vegetație uscată și mărăciniș;
- două incendii izbucnite în orașul Costești. În una dintre situații, ardea în dezvoltare vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 30.000 mp, cu posibilitate de propagare la casele din apropiere. În cel de-al doilea caz, au ars circa 2.500 mp de vegetație uscată și în jur de două tone de deșeuri menajere;
- localitatea Merișani, aproximativ 10.000 mp de vegetație uscată și mărăciniș;
- două incendii în comuna Stâlpeni, în urma cărora a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 700 mp;
- comuna Căldăraru, aproximativ 3.000 mp miriște de grâu, cu posibilitate de propagare la un parc petrolier;
- comuna Leordeni, aproximativ 50 mp de vegetație uscată.
Ținând cont de temperaturile extrem de ridicate și de gradul de uscăciune a vegetației, facem din nou apel la cetățeni:
- să nu utilizeze focul deschis pentru arderea deșeurilor și a vegetației;
- să nu arunce la întâmplare resturile de țigări.
Totodată, reamintim că arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină la șapte evenimente rutiere în care au fost implicate zece vehicule, pompierii asigurându-se de evitarea izbucnirii unor incendii, iar echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au asigurat asistența medicală. În urma incidentelor, au rezultat opt victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior, trei fiind transportate la spital.
De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 41 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro.
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii