Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Pompierii au intervenit în localitatea Țițești, satul Valea Stânii, în cazul unui accident rutier

ro

12 Dec, 2023 13:28 493 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 11.12.2023, ora 08:00 – 12.12.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 131 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII:
         (12:45) Două echipaje de pompieri au intervenit cu o autospecială pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat în cazul unui incendiu izbucnit într-o casă din localitatea Hîrsești. La fața locului s-a constatat că, flăcările au afectat un aparat electric, obiectele de mobilier din apropierea acestuia și tavanul camerei în care s-a produs incendiul. Nu au fost victime.
 
          (21:08) Pompierii au intervenit în localitatea Căteasca în cazul unui incendiu izbucnit la o locuință. Echipajele ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau la etajul unu și la mansarda casei, pe o suprafață totală de aproximativ 160 mp. Totodată, a fost identificată și o victimă, care a fost extrasă de către pompieri. Aceasta se afla în stop cardio-respirator, fără arsuri, iar paramedicii SMURD au început manevrele de resuscitare. Incendiul a fost oprit din dezvoltare, intervenindu-se cu trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și o autoplatformă de intervenție și salvare de la înălțime. Pentru asistență medicală, la fața locului au intervenit două echipaje cu două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Din păcate, eforturile echipajelor nu au avut succes, iar victima de sex feminin în vârstă de 73 de ani a fost declarată decedată.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
         (18:00) Paramedicii SMURD de la Detașamentul Bradu au intervenit cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat în cazul unei persoane de sex masculin, care a căzut de la etajul unui bloc din municipiul Pitești. Pacientul în vârstă 19 de ani acuza dureri în zona coloanei vertebrale și avea membrele inferioare amorțite. Acesta a fost transportat la spital.
 
         (20:58) Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit în cazul unui eveniment rutier produs între două autoturisme în municipiul Pitești. La fața locului a fost identificată și o victimă care nu se putea evacua din interiorul unuia dintre autoturisme și a fost nevoie de extragerea acesteia. Pentru asistența medicală,  la locul solicitării a fost prezent un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.
 
         (07:00) Două echipaje de pompieri au intervenit în localitatea Țițești, satul Valea Stânii, în cazul unui accident rutier produs între două autoturisme. La fața locului, s-au asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, iar paramedicii SMURD au monitorizat o victimă de sex feminin în vârstă de 27 de ani, care prezenta atac de panică și dureri în zona capului. Aceasta nu a avut nevoie de transport la spital.
 
         (07:15) Paramedicii SMURD au intervenit cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat în cazul unui pieton rănit într-un incident rutier produs în municipiul Pitești. Victima a fost o persoană de sex masculin în vârstă 34 de ani, care prezenta un traumatism la nivelul capului și a fost transportată la spital.
 
         De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 31 situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
                   În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.         
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii