Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Pompierii de la Detașamentul Pitești și Pichetul Vedea au fost solicitați să intervină în localitatea Uda

ro

17 Jun, 2024 15:07 386 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 14.06.2024, ora 08:00 – 17.06.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 186 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII:
          În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a două incendii izbucnite la vegetația uscată și deșeuri de plastic și cauciuc  din comunele Călinești și Albota. În urma producerii celor două evenimente, a fost afectată vegetația uscată de pe o suprafață de teren de aproximativ 3.300 mp și au ars aproximativ 50 kg de deșeuri de plastic și cauciuc.
 
          14.06.2024:
          (ora 12:07) Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire dezafectată din localitatea Mărăcineni. La locul solicitării s-au deplasat de urgență două echipaje cu două autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea flăcărilor care se manifestau generalizat la clădirea construită preponderent din materiale combustibile, precum și la aproximativ 2000 kg de deșeuri menajere aflate în interiorul acesteia. Nu au fost persoane rănite.
 
          (ora 14:16) Mai multe echipaje de pompieri cu patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, o ambulanță SMURD, o autoplatformă de intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială de cercetare chimică, biologică, radiologică și nucleară au intervenit în cazul unui incendiu izbucnit la un operator economic din localitatea Căteasca. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, la fața locului acționând deja un echipaj de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență cu o autospecială pentru stingerea incendiilor. Pe timpul misiunii nu au fost identificate victime. Flăcările au ars acumulatori, instalație electrică și elemente combustibile din componența unor tablouri electrice, toate aflate într-o încăpere de aproximativ 100 mp.
          15.06.2024:
          (ora 22:48) Pompierii de la Detașamentul Pitești și Pichetul Vedea au fost solicitați să intervină în localitatea Uda, în cazul unui incendiu izbucnit la o locuință și o anexă gospodărească. La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau generalizat la cele două construcții cu o suprafață totală de aproximativ 180 mp. S-a acționat operativ pentru localizarea incendiului, oprind propagarea acestuia la vecinătăți. Pe timpul misiunii nu au fost identificate persoane rănite, însă echipajul SMURD a monitorizat o persoană de sex feminin, în vârstă de 42 de ani, care prezenta atac de panică și nu a avut nevoie de transport la spital.
 
          16.06.2024:
          (ora 23:15) Două echipaje de pompierii cu o autospecială de stingere a incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în orașul Mioveni în cazul unui incendiu izbucnit la un autoturism. La fața locului s-a constatat că ardea izolația unor conductori de electricitate de la compartimentul motor al vehiculului. În urma evenimentului nu au rezultat victime.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
În intervalul de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la 12 evenimente rutiere în care au fost implicate 13 vehicule, pompierii asigurându-se de evitarea izbucnirii unor incendii, iar echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au asigurat asistența medicală. În urma incidentelor, au rezultat 10 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior, șase dintre acestea au avut nevoie de transport la spital.
          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 132 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii