Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 16 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Două tragedii produse în apele din județul Bihor, în mai puțin de 24 de ore

ro

21 Aug, 2023 16:13 763 Marime text
Nr. 240  Oradea, 21.08.2023
 
BULETIN INFORMATIV
      Două tragedii produse în apele din județul Bihor, în mai puțin de 24 de ore
 
În mai puțin de 24 de ore, două persoane s-au înecat în apele din județul Bihor, prima tragedie producându-se duminică, 20 august a.c., în Lacul Sântimreu, iar cea de-a doua, luni, 21 august a.c., în apele Crișului Repede, în zona Silvaș din Oradea.
 
Luni, 21 august a.c., la ora 13.34, un apelant al numărului unic 112 a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor că un bărbat s-a înecat în Crișul Repede, acesta fiind scos din apă de un cetățean aflat în zonă.
Pentru salvarea tânărului, în vârstă de aproximativ 30 de ani, la fața locului s-au deplasat imediat, medicul din cadrul echipajului SMURD Oradea și echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamentului 2 Oradea, precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).
Personalul SMURD și SAJ a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare a victimei aflate în stop cardio-respirator, însă, din nefericire, tânărul nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia.
 
  •  
 
Având în vedere faptul că, în această perioadă caniculară, mulţi cetăţeni aleg să se răcorească scăldându-se, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor recomandă populaţiei să acorde o atenţie deosebită măsurilor de siguranţă menite a le proteja viaţa:
                                               
• Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
• Evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare; cel mai indicat este să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine;
• Evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci ori în locurile în care s-au produs anterior incidente: barajul de la Tileagd, canalul colector de la Boiu, canalul de la Aștileu, apele Crişului Repede, Crişului Negru, Lacul de acumulare Șauaieu, Lacul Sântion, Lacul Sântimreu etc.. Chiar și persoanele care înoată bine pot fi prinse într-un curent de apă, pot avea crampe musculare sau pot obosi.
• Nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;

 • Nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare.
• Fiecare părinte trebuie să aibă în vedere siguranța copilului! Este foarte important să nu pierdeți copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Supravegheați-l în permanență, întrucât oricât de bine înoată, nu aveți garanția că ceva rău nu se poate întâmpla!
Explicați-le copiilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate și consecințele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism.
 
 
Persoană de contact
Ofițer Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii