Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 20 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Incendiu de natură electrică izbucnit la o gospodărie din Remetea

ro

02 Jul, 2024 10:57 511 Marime text
Nr. 142                                                                                     Oradea, 02.07.2024


BULETIN INFORMATIV
Incendiu de natură electrică izbucnit la o gospodărie din Remetea
 
În dimineața zilei de 02 iulie a.c., pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu de natură electrică, produs la o gospodărie situată în localitatea Remetea, reușind să salveze o șură, casa de locuit și alte bunuri de o valoare semnificativă.
Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 03.30, la adresa indicată de apelant deplasându-se cu operativitate, forțele de intervenție ale Stației de pompieri Beiuș, cu două autospeciale de stingere și cu ambulanța SMURD a subunității, precum și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Remetea.
Incendiul, care se manifesta violent la un șopron, a fost stins cu operativitate, echipajele de pompieri reușind să împiedice propagarea acestuia la șura lipită de construcția în flăcări și la casa de locuit lipită de șură.
În urma producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o efectul termic al curentului electric, au ars acoperișul șopronului, pe o suprafață de circa 150 de metri pătrați, 300 baloți de fân, 4 porci și alte bunuri de o valoare semnificativă.
Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite.
 
Măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică
 
În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, pompierii militari bihoreni recomandă cetățenilor respectarea următoarelor măsuri și reguli de apărare împotriva incendiilor:
 
 
  • Nu utilizaţi instalaţii, echipamente și aparate electrice defecte, uzate sau improvizate, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare cu defecțiuni, siguranțe necalibrate, doze sau derivaţii fără capace de protecţie;
  • Apelați numai la personal autorizat pentru remedierea defecțiunilor la instalațiile, echipamentele și aparatele electrice și pentru verificarea periodică a instalațiilor electrice;
  • Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin racordarea mai multor consumatori mari (radiatoare, plite electrice, aeroterme, boilere, aparate de aer condiţionat și altele asemenea) din aceeași priză, în același timp;
  • Nu utilizaţi aparatele electrice cu mâinile ude și nu trageţi de cablu pentru debranșarea lor.
  • Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112.
 

 
SUBOFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii