ISU Bihor Peste 400 de copii instruiți de pompierii bihoreni, în ultimele două zile
ISU Bihor:Peste 400 de copii instruiți de pompierii bihoreni, în ultimele două zile
16 Feb, 2024 10:18
ZIUA de Constanta
585
Marime text
Nr. 31 Oradea, 16.02.2024
COMUNICAT DE PRESĂ
Peste 400 de copii instruiți de pompierii bihoreni, în ultimele două zile
Peste 400 de copii instruiți de pompierii bihoreni, în ultimele două zile
În ultimele două zile, pompierii militari bihoreni au pregătit în domeniul situațiilor de urgență, peste 400 de copii din cadrul Liceului Don Orione și al Grădiniței cu Program Prelungit nr. 56 din Oradea, activitățile de instruire a elevilor și preșcolarilor din întreg județul urmând a fi reluate după vacanță.
În intervalul 14-15 februarie a.c., personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor a desfășurat acțiuni de informare preventivă și pregătire a preșcolarilor și elevilor în domeniul situațiilor de urgență, în scopul formării unei atitudini preventive în rândul acestora și al unui comportament care le-ar putea salva viața în cazul declanșării anumitor tipuri de riscuri.
Astfel, 355 de elevi și 50 de preșcolari au fost învățați de pompieri cum să prevină incendiile și cum trebuie să acționeze în cazul izbucnirii acestora, ce trebuie să facă pe timpul și după producerea unui cutremur și cum să utilizeze corect Sistemul Unic de Urgență 112.
De asemenea, pompierii militari au organizat pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal, sesiuni teoretice și practice de pregătire în domeniul acordării primului ajutor, prezentându-le și apoi exersând împreună, manevra Heimlich, poziția laterală de siguranță și modul de efectuare a manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară.
Totodată, copiilor și cadrelor didactice le-au fost prezentate Campaniile de informare și educație preventivă a populației R.I.S.C. “Siguranța NU e un joc de noroc!”, R.I.S.C. “Mai bine previi, decât să nu fii!”, “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!” și “Nu tremur la Cutremur”, pompierii distribuindu-le în acest sens, flyere, broșuri și pliante cu recomandări specifice, aferente temelor abordate.
Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Ofițer Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii